“Pentru 2011 nu cred că se va înregistra o creştere mai mare de 5%. Anul acesta este un an de criză, iar societăţile de asigurare au facut un efort să nu-şi majoreze tarifele”, a spus Angela Toncescu. 
 
De asemenea, preşedintele CSA a adăugat că societăţile de asigurare nu trebuie să „alerge” după cote de piaţă şi să-şi stabilească tarifele RCA din acest punct de vedere, ci trebuie să ia în calcul toate elementele astfel încât atât clienţii să poată fi despăgubiţi, dar şi societăţile să-şi acopere riscurile.
“Daunele în 2010 au crescut cu aproximativ 20%, dar şi rezervele asigurătorilor sunt considerabile şi pot acoperi toate riscurile”, a spus preşedintele CSA.
Angela Toncescu a mai declarat că numărul de dosare plătite în 2010 până acum este de aproximativ 250.000, iar rezervele de daune ale asigurătorilor sunt de 1,03 miliarde de lei, în creştere cu circa trei procente faţă de anul trecut.
Până în prezent, 7 societăți de asigurare au notificat CSA cu privire la tarifele de primă stabilite pentru 2011 aferente asigurărilor obligatorii RCA și criteriile proprii de corecție a acestora, acestea deținând peste 50% din piața asigurărilor RCA.
Cosmin Zaharia, redactor Strategic Insurance Broker