Ruptură în scena politică! Președintele din Filipine se retrage. A refuzat să intre în cursa pentru alegerile din 2022

În acest context, senatorul Christopher „Bong” Go de la partidul PDP-Laban al lui Duterte, a declarat că va candida pentru funcția de președinte în Filipine, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

Ce spunea anterior Rodrigo Duterte?

Amintim că președintele din Filipine a declarat în fața presei că nu-i pasă dacă persoanele care se opun vaccinării anti-COVID mor din cauza virusului.

„Pentru cei care nu vor să se vaccineze, ei bine, nu pot să spun decât atât: nu-mi pasă dacă muriți”, a spus președintele din Filipine.

Nu a fost prima dată când președintele din Filipine a venit cu un astfel de avertisment

Nu a fost prima dată când președintele din Filipine a venit cu un astfel de avertisment pentru persoanele care refuză vaccinarea. În luna iunie, Rodrigo Duterte i-a amenințat cu închisoare pe aceștia.

„Alegeți, vaccinul sau vă voi băga la închisoare. (…) Nu mă înțelegeți greșit, există o criză în această țară. Sunt doar exasperat de filipinezii care nu țin seama de guvern”, spunea Duterte la momentul respectiv.

Capitala s-a aflat în lockdown din cauza variantei Delta

De asemenea, președintele din Filipine a aprobat în ziua de 30 iulie instituirea unui lockdown în capitala Manila, ca parte a eforturilor de a opri răspândirea infectărilor cu varianta Delta a COVID-19 și de a reduce astfel presiunea asupra sistemului sanitar.

Mai mult, regiunea capitalei, care include 16 orașe învecinate, cu o populație totală de peste 13 milioane de locuitori, a fost în carantină în intervalul 6-20 august, conform unui anunț al purtătorului de cuvânt al președintelui.

Regiunea metropolitană Manila a înregistrat un număr puternic de contaminări

„Delta s-a răspândit deja peste tot în regiunea metropolitană Manila”, a declarat Benjamin Abalos, președintele consiliului primarilor din regiune, precizând la momentul respectiv că măsura instituirii carantinei este una adecvată.

Totodată, oficialul a spus atunci că primarii își propun să crească numărul vaccinărilor zilnice de la 150.000 la 250.000.

Sursă foto: Dreamstime