Premierul Boc a avut, marţi, la Palatul Victoria o întrevedere cu preşedintele elen, Karolos Papoulias, prilej cu care şeful Guvernului de la Bucureşti a evidenţiat creşterea cu 45% a schimburilor comerciale dintre cele două ţări în primele două luni ale anului 2011 faţă de perioada similară a anului 2010.

‘Grecia este un prieten politic al României şi doresc să vă mulţumesc pentru sprijinul pe care Grecia l-a acordat României pentru aderarea la NATO, la integrarea în Uniunea Europeană şi, evident, sprijinul pe care astăzi îl acordă pentru integrarea României în spaţiul Schengen. De asemenea, Grecia este un important partener comercial al României. Aşa cum ştiţi, Grecia este al cincilea investitor în ţara noastră, în special în domeniul telecomuncaţiilor sau în sectorul bancar şi pot să observ că, comparând primele două luni ale anului 2011 cu primele două luni din 2010, avem o creştere cu 45% a schimburilor comerciale între România şi Grecia. Sunt convins că după votul de mâine din Parlamentul dumneavoastră relaţiile noastre comerciale vor continua cu un trend ascendent’, a declarat Boc.

La rândul său, preşedintele elen a apreciat importanţa băncilor greceşti din România pentru sprijinirea mediului de afaceri grec şi românesc.

‘La fel de importantă este şi prezenţa băncilor greceşti care operează pe piaţa României şi, aşa cum a spus şi domnul preşedinte (Traian Băsescu – n.r.), băncile greceşti din România au capitalizare suficientă şi sunt de părere că acesta este un instrument deosebit de important atât pentru oamenii de afaceri din România, cât şi din Grecia’, a spus Papoulias.

De asemenea, preşedintele Greciei a evocat ‘colaborarea lipsită de orice nori şi atât de fructuoasă în diversele sectoare de activitate, dar şi perspectivele atât de îmbucurătoare şi încurajatoare pentru dezvoltarea relaţiilor economice’ româno-elene.
SURSA: Agerpres