Preşedinţia rusă ar putea renunţa la Mercedes-uri în favoarea limuzinelor autohtone Zil, emblematice pentru era sovietică, a anunţat, marţi, un oficial de la Kremlin.

Preşedintele Dmitri Medvedev „a ordonat analiza detaliată” a problemei colaborării Kremlinului cu compania rusă care fabrică automobilele Zil, în vederea reluării producţiei pentru parcul prezidenţial, a arătat directorul administrativ al Kremlinului, Vladimir Kojine, la postul de radio Echo din Moscova.

„Nu exclud ca pe termen mediu să avem versiuni moderne ale vechilor automobile Zil”, a spus el.

Fondat în 1916, constructorul de automobile Zil, a cărui producţia se limitează în prezent la vehicule utilitare, a conceput noi modele, a declarat un reprezentant an companiei.

„Avem noi proiecte de automobile. Nu pot vorbi despre caracteristicile acestora, dar Zil este mereu gata de treabă”, a arătat oficialul companiei care, în epoca sovietică, furniza limuzine pentru Kremlin şi guvern.

De atunci, situaţia s-a schimbat. Parcul auto al preşedinţei şi al miniştrilor ruşi este dominat de mărci străine, în special Mercedes-uri şi BMW-uri germane, dar şi Lexus (Japonia) şi Chrysler (SUA).

SURSA: Mediafax