Preț motorină, 4 decembrie 2023. Unde se vinde cel mai ieftin carburant dn România? Prețurile la pompă au scăzut față de lună trecută.
Prețurile la pompă au scăzut puțin
Comparativ cu luna trecută, prețurile la pompă au scăzut puțin. În decembrie 2023, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4.6%, față de luna precedentă. Pe scurt, este cu 16.0 lei mai ieftină.
În prezent, prețul mediu al unui litru de motorină este mai mic cu 14.0 lei, față de luna anterioară. Mai exact, motorina s-a ieftinit cu 3.7%.
Preț motorină, 4 decembrie 2023. Unde se vinde cea mai ieftină benzină din România?
Potrivit Peco Online, cea mai ieftină benzină din România se vinde astăzi, 4 decembrie 2023, cu 6.848 lei/litrul la stația Socar din orașul Sânnicolau Mare, județul Timiș. Cea mai ieftină motorină costă 7.14 lei/litrul și se vinde la stația Socar din municipiul Motru, județul Gorj. Cel mai bun preț la GPL este 3.22 lei și se găsește la stația OMV, Sector 3, București.
În București, cea mai ieftină benzină standard costă 6,51 lei/litrul și se vinde la stați Petrom de pe Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A. Cel mai bun preț pentru motorină standard 7.18 lei/litrul și se vinde la stația Socar de pe Str. Vasile Lascar, nr. 141A. Cel mai bun preț pentru GPL este 3.23 lei și se vinde la stația OMV de pe șoseaua Olteniței 2, Sector 4.
În Cluj-Napoca, cea mai ieftină benzină costă 6.5 lei/litrul. Cea mai ieftină motorină costă 7.23 lei/litrul, iar cel mai mic preț pentru GPL este 3.24 lei.
În Timișoara, cea mai ieftină benzină costă 6.51 lei/litrul. Cea mai ieftină motorină costă 7.18 lei/litrul, iar cel mai mic preț pentru GPL este 3.32 lei.
În Iași, cea mai ieftină benzină costă 6.52 lei/litrul. Cea mai ieftină motorină costă 7.18 lei/litrul, iar cel mai mic preț pentru GPL este 3.32 lei.
În Constanța, cea mai ieftină benzină costă 6.55 lei/litrul. Cea mai ieftină motorină costă 7.20 lei/litrul, iar cel mai mic preț pentru GPL este 3.29 lei.
8 motive pentru care mașinile hibrid sunt o alegere mai inteligentă decât vehiculele electrice
Deși un automobil electric poate reprezenta o modalitate eficientă de a reduce costurile asociate mașinii și este o alegere potrivită pentru mulți conducători auto, nu ar trebui să subestimați opțiunea de a achiziționa un vehicul hibrid. Iată câteva motive pentru care un automobil hibrid poate fi o opțiune mai avantajoasă.
Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la reîncărcare. Un vehicul hibrid vă oferă posibilitatea de a utiliza motorul electric până când bateria se descarcă complet. La acea etapă, puteți trece la motorul pe benzină al vehiculului.
Prețul este adesea mai accesibil. De obicei, un automobil hibrid va avea un cost mai mic în comparație cu un vehicul complet electric. În plus, mașinile hibrid se califică de obicei pentru mai puține avantaje fiscale decât vehiculele electrice. Prin urmare, este important să evaluați toate costurile înainte de a face o alegere.
Eliminați „anxietatea autonomiei”. Temerea de a rămâne fără baterie înainte de a găsi o stație de încărcare, cunoscută sub numele de „anxietatea autonomiei”, nu este o problemă pentru vehiculele hibrid. Infrastructura de încărcare pentru vehiculele electrice nu este încă pe deplin dezvoltată, iar hibrizii oferă o soluție la această problemă.
Reumpleți rezervorul în câteva minute. Realimentarea unui vehicul hibrid durează doar câteva minute la o stație de alimentare, spre deosebire de timpul mai îndelungat necesar pentru reîncărcarea unui vehicul electric, chiar și la o stație de încărcare rapidă.
8 motive pentru care mașinile hibrid sunt o alegere mai inteligentă decât vehiculele electrice
Beneficiați de versatilitate maximă. Un motor pe benzină poate fi alegerea optimă pentru călătoriile mai lungi, în timp ce motorul electric este ideal pentru deplasări scurte, cum ar fi mersul la magazinul din apropiere sau preluarea copiilor de la școală.
Costurile pe termen lung sunt mai mici. Evaluarea costurilor pentru un vehicul nu ar trebui să se limiteze doar la prețul de achiziție, ci și la cheltuielile continue pe durata deținerii acestuia. Potrivit site-ului auto Kelley Blue Book, mașinile hibrid au costuri mai reduse în primii cinci ani comparativ cu vehiculele electrice.
Este o tranziție lină către vehiculele electrice. Dacă nu sunteți încă pregătit să investiți într-un vehicul electric, mașinile hibrid pot reprezenta o tranziție excelentă în această direcție. Alegând un hibrid, păstrați beneficiile lumii automobilelor pe benzină, în timp ce vă deschideți calea către viitor.
Economisiți bani la combustibil. Prețul carburantului poate varia în funcție de fluctuațiile pieței. Cu un vehicul hibrid, aveți posibilitatea să optați pentru energia electrică atunci când prețurile la benzină sunt ridicate. Odată ce costurile scad, puteți reveni la utilizarea benzinei, fără teama „anxietății autonomiei” asociată vehiculelor electrice.
Un motiv important pentru care mulți aleg vehiculele electrice hibride este accesibilitatea acestora. Cumpărătorii doresc să reducă amprenta de carbon, dar în același timp doresc să se bucure de ușurința alimentării vehiculului în timpul călătoriilor. Infrastructura de încărcare pentru vehiculele electrice poate fi încă insuficient dezvoltată, generând îngrijorări cu privire la autonomie pentru unii conducători auto.