Preţul aurului, între estimări şi realitate

Pretul aurului da batai de cap specialistilor in estimari care s-au intrecut in preziceri care aratau ca acesta ar fi trebuit sa atinga de mult timp pragul de 1.000 de dolari uncia. Puse fata in fata, realitatea si estimarile nu se potrivesc. Astfel, cabinetul specializat GFMS a facut astazi o noua estimare, in care se arata ca pretul aurului ar putea atinge valoarea de 1.100 de dolari uncia in urmatoarele luni, din cauza amenintarilor inflationiste legate de politicile monetare si fiscale

Pretul aurului da batai de cap specialistilor in estimari care s-au intrecut in preziceri care aratau ca acesta ar fi trebuit sa atinga de mult timp pragul de 1.000 de dolari uncia. Puse fata in fata, realitatea si estimarile nu se potrivesc.

Astfel, cabinetul specializat GFMS a facut astazi o noua estimare, in care se arata ca pretul aurului ar putea atinge valoarea de 1.100 de dolari uncia in urmatoarele luni, din cauza amenintarilor inflationiste legate de politicile monetare si fiscale actuale.

Cu toate acestea, pretul aurului nu numai ca nu a reusit sa treaca peste pragul de 1.000 de dolari, dar chiar a reusit sa scada sub pragul de  900, insa acest lucru nu-i ingrijoreaza pe analisti care spun ca aceasta depreciere se datoreaza scaderii cererii pe piata bijuteriilor.

Politicile fiscale si monetare aplicate la ora actuala, in special pe taram american, sunt cauza pentru care aurul este si va ramane un potential de investire viabil, explica expertii.

Pana sa ajunga insa la 1.100 de dolari, pretul aurului trebuie sa ajunga sa treaca de pragul de 900 de dolari, dupa care va trebui sa se lupte sa atinga pragul de 1.000 de dolari pe uncie.