Prețul aurului va ajunge la 2.950 de dolari pe măsură ce investitorii americani vor fugi de IA
Potrivit lui Adam Hamilton, directorul general de la Zeal Intelligence, o firmă de consultanță financiară, prețul aurului va crește vertiginos pe măsură ce investitorii americani fug de acțiunile tradiționale și de explozia bulei inteligenței artificiale (IA), îndreptându-se către aur ca refugiu. Această componentă majoră a cererii nu a fost motivul din spatele creșterii prețului aurului și a subliniat că situația este extrem de pozitivă.
Având în vedere starea actuală a economiei și a geopoliticii, este posibil ca aurul să mai poată crește. Adam Hamilton crede că, odată ce bulele de pe piața bursieră și de inteligență artificială (IA) vor face implozie, americanii se vor îndrepta către metalele prețioase, ceea ce va duce la creșterea prețurilor aurului.
Adam Hamilton susține într-o postare pe Mining.com că prețul aurului a ajuns în acest punct, câștigând 38,7% în mai puțin de 11 luni și stabilind mai multe maxime istorice în acest timp, fără ca suspecții tipici să determine creșterea.
El a precizat că, cu ajutorul comercianților de contracte futures pe aur, investitorii chinezi și băncile centrale au condus această piață ascendentă a aurului. El a precizat că, în ciuda scăderii piețelor bursiere și a creșterii continue a yuanului aur, nu se anticipează o încetinire a cererii în viitorul apropiat.
Popularitatea aurului este corelată cu proiecțiile negative pentru dolarul american
Popularitatea aurului este corelată cu proiecțiile negative pentru moneda americană. Adam Hamilton a declarat:
Viitorul subiacent al monedei americane este sumbru, deoarece cheltuielile guvernamentale necontrolate continuă să crească datoria amețitoare a națiunii, în timp ce costurile dobânzilor Trezoreriei cresc vertiginos. Nimic nu poate rezista inflației și deprecierii generalizate a monedelor fiat mai eficient decât aurul.
Acest lucru, combinat cu revenirea cererii investitorilor americani, ar putea împinge aurul peste 2 950 de dolari dacă 100 de miliarde de dolari din „mărunțișul de buzunar” de pe piața bursieră ar ajunge în titluri garantate cu aur. Potrivit lui, investitorii în acțiuni vor avea nevoie de „multe luni, dacă nu ani” pentru a reface chiar și alocații nesemnificative de 1% în aur, ceea ce înseamnă că randamentele pieței ascendente vor fi substanțial mai mari.
Creșteri ale prețului aurului au fost prognozate și de bănci și alți analiști. Analiștii financiari de la Goldman Sachs și-au exprimat recent convingerea că aurul va ajunge la 2 700 de dolari americani pe uncie încă de anul viitor.