Prețul carburanților a scăzut ușor în cursul zilei de joi, 7 martie. Cea mai ieftină benzină azi este puțin peste 7 lei. Cea mai ieftină motorină este azi aproape 7.50. Prețurile sunt în scădere față de cele pe care șoferii le-au plătit anul trecut.
Prețul carburanților a scăzut ușor, joi, 7 martie
La data de 7 martie 2024, prețurile carburanților în România au înregistrat o ușoară scădere. Motorina și benzina au devenit mai accesibile, după perioada de creștere a tarifelor.
Joi, cea mai accesibilă benzină standard se vinde la prețul de 7,08 lei pe litru, comparativ cu 7,10 lei pe litru cât era înregistrat luni. Această ofertă este disponibilă la o stație Petrom din București, situată în strada Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5.
Încă de la toamna anului trecut, prețul carburantului nu a mai înregistrat depășirea limitei de 7 lei pe litru.
În celelalte stații din București, benzina standard este disponibilă la prețuri cuprinse între 7,10 și 7,27 lei, reflectând o ușoară scădere față de prețurile din zilele anterioare.
Prețurile pentru benzina premium fluctuează între 7,59 lei și 7,91 lei, evidențiind, de asemenea, o ușoară scădere.
Cât costă un plin de motorină, joi, 7 martie?
Joi, prețul minim pentru motorină standard în București este de 7,46 lei pe litru, în scădere față de 7,48 lei pe litru, cât era înregistrat luni.
Această ofertă este disponibilă la o stație Petrom din București, situată în strada Dr. Herescu Petre nr. 2A, sector 5.
Prețul maxim pentru motorină standard atinge 7,65 lei pe litru.
În ceea ce privește motorina premium, prețurile se situează între 7,82 lei și 8,15 lei pe litru, înregistrând o scădere față de zilele anterioare.
În cursul anului trecut, prețul unui litru de benzină standard a depășit pragul de 8 lei, în timp ce motorina standard a depășit 9 lei pe litru.
Prețurile au scăzut în Europa din cauza stocurilor puternice și a vremii blânde
Prețurile angro ale gazelor naturale din Olanda și Marea Britanie au scăzut luni dimineață din cauza:
- stocurilor ridicate
- a ofertei ample din Norvegia
- a fluxurilor puternice de gaze naturale lichefiate (GNL), în contextul în care Europa intră în ultima lună de livrare de iarnă.
Contractul de referință pentru prima lună TRNLTTTTFMc1 de la hub-ul olandez TTF a scăzut cu 0,35 euro până la 25,30 euro pe megawatt oră (MWh) la ora 1003 GMT.
Contractul pentru ziua următoare TRNLTTTTFD1 a scăzut cu 0,12 euro până la 25,38 euro/MWh.
„Suntem acum în ultima lună de livrare a livrărilor de iarnă, iar depozitele de gaze din UE s-au menținut la niveluri impresionante, foarte asemănătoare cu cele de anul trecut și, de asemenea, cu cele din 2020 – în ambii ani, prețurile s-au relaxat în timpul verii, când nu a fost nevoie de reumplerea depozitelor pentru a fi agresive”, a declarat compania de consultanță Auxilione într-o notă matinală.
În prezent, depozitele de gaze din Europa sunt pline în proporție de 62,12%, conform ultimelor date furnizate de Gas Infrastructure Europe.
Prețurile gazelor la TTF din Olanda au rămas într-un interval strâns în ultimele 10 sesiuni. Există o diferență de 2,15 euro/MWh între decontarea minimă și cea maximă, a declarat Bryan Wayne, analist la LSEG.