Compania Microsoft va reduce, de mâine, preţul consolei Xbox 360 Elite (vârful de gamă) de la 399 la 299 de dolari. Această măsură vine ca răspuns la PlaySation 3 Slim, noua consolă a  japonezilor de la Sony, care va costa 299 de dolari.

Microsoft nu vrea să piardă locul doi pe care îl deţine pe piaţa consolelor din Statele Unite şi a decis să reducă preţul la  Xbox 360 Elite, versiunea cea mai echipată, cu 100 de dolari. Noul preţ de 299 de dolari este similar cu cel al consolei Sony PlaySation 3 Slim, anunţată de niponi săptămana trecută şi care va ajunge în magazine luna viitoare.

David Dennis, purtător de cuvânt al Microsoft, a declarat că „reducerea de preţ era de multă vreme în calcul şi nu are nicio legatură cu Sony sau noua lor consolă”.

Microsoft nu va modifica, însă, preţurile la celelalte două modele Xbox Arcade (versiunea de bază) , care costă 199 de dolari şi la Xbox Pro (versiunea medie), vândută cu 249 de dolari. Xbox 360 este a doua cea mai vândută consolă peste Ocean, pe primul loc fiind consola Wii a japonezilor de la Nintendo, care se comercializează cu 249 de dolari.

Unul dintre cele mai populare jocuri create pentru Xbox 360 este Halo 3.

SURSA: gamespot.com