Chiar dacă ponderea acestui material este redusă în economia unei dezvoltări rezidenţiale, evoluţia sa poate influenţa preţul altor materiale de construcţie.
„Tendinţa pentru anul 2011 este de creştere cu 30 – 40%. Această evoluţie este determinată în principal de creşterea preţului la fierul vechi, care este factorul cu ponderea cea mai mare în costurile de fabricaţie a oţelului beton“, a declarat pentru Capital Călae Mândru, directorul adjunct al asociaţiei.
Potrivit acestuia, costurile suplimentare de prelucrare şi fasonare la distribuitori sunt de 200 – 400 de lei/tonă, inclusiv transport şi taxe de acces.
Evoluţia preţului la oţelul-beton a cunoscut o cădere importantă în 2009, când acesta a scăzut aproape la jumătate faţă de cât era în 2008. De la 643 de euro/tonă, preţul a căzut la 372 euro/tonă.
Preţul oţelului-beton va exploda în acest an şi ar putea creşte costul de construcţie al unei case
25 ianuarie 2011, 13:06
Ultima modificare în 25 ianuarie 2011, 15:06
Preţului oţelului-beton, material de bază în construcţiile rezidenţiale, va exploda în acest an, după ce anul trecut a cunoscut o creştere medie de 15%. Prognoza pentru acest an indică o scumpire de 30-40%, potrivit Asociaţiei Române a Distribuitorilor de Metal.
Etichete: case,
pret locuinte noi,
pret otel beton
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook