Prețul petrolului a crescut brusc din cauza uraganului Sally. La ce valoare a ajuns

Dacă până acum, pandemia de coronavirus ducea la scăderea semnificativă a prețului petrolului, acum lucrurile s-au schimbat. Potrivit ultimelor informații, ca urmare a uraganului Sally, prețurile petrolului au crescut semnificativ.

Potrivit Reuters, preţurile petrolului au crescut cu peste 4%, în urma scăderii stocurilor de ţiţei şi de benzină din Statele Unite şi din cauza uraganului Sally. Acest lucru se întâmplă în contextul în care uraganul i-a obligat producătorii să oprească producţia offshore din zona Golfului Mexic, notează news.ro.

Astfel, cotaţia petrolului Brent a urcat cu 4,1%, la 42,17 dolari pe baril, în timp ce preţul petrolului american a avansat cu 4,8%, la 40,13 dolari pe baril.

Stocurile de petrol ale SUA au scăzut săptămâna trecută cu 4,4 milioane de barili, la 496 milioane de barili, cel mai redus nivel atins din luna aprilie, potrivit datelor Administraţiei pentru Informaţii în Domeniul Energiei. Analiştii anticipau o creştere de 1,3 milioane de barili.

Au scăzut stocurile de benzină

Totodată, Stocurile de benzină au scăzut cu 400.000 de barili, de peste două ori mai mult faţă de estimări.

În ceea ce privește preţurile petrolului au crescut şi din cauza uraganului Sally, care a trecut peste Golful Mexic ca un uragan de categoria a 2-a.

În Golful Mexic au fost închise instalaţii petroliere offshore producătoare a aproape 500.000 de barili de petrol pe zi, potrivit datelor Departamentului de Interne, aproximativ o treime din cele închise din cauza uraganului Laura, care a avut loc în august.

În luna aprilie a acestui an, la puțin timp după debutul pandemiei de coronavirus, prețul petrolului american a scăzut la un nivel nemaivăzut din 1999, pe fondul reducerii cererii, barilul de West Texas Intermediate (WTI), referința pentru SUA, ajungând la 15,65 dolari ( -14%) în tranzacțiile din Asia, scria BBC.

Industria petrolului s-a confruntat și cu lupta între producători pentru cote de piață. Astfel, la începutul lunii aprilie, membrii OPES și aliații săi au convenit în sfârșit un acord pentru a reduce producția globală cu aproximativ 10%, o valoare record.