După ce China și Japonia au raportat date economice slabe, prețul petrolului a scăzut miercuri, 13 aprilie. Cotația futures a petrolului Brent a scăzut cu 34 de cenți, în timp ce cotația futures a petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 46 de cenți.
Prețul petrolului a scăzut miercuri, după ce China și Japonia au raportat date economice slabe, alimentând îngrijorările privind creșterea și cererea de petrol a principalilor consumatori mondiali, relatează Reuters.
Cotația futures a petrolului Brent a scăzut cu 34 de cenți, sau 0,3%, la 104,30 dolari pe baril la ora 05:01 GMT, în timp ce cotația futures a petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 46 de cenți, sau 0,5%, la 100,14 dolari pe baril. Ambele contracte urcaseră cu peste 6% în ședința precedentă.
Importurile de țiței ale Chinei au scăzut cu 14% față de anul precedent, în condițiile în care măsurile stricte de limitare a răspândirii COVID-19 au afectat cererea primului importator mondial de țiței.
China a importat luna trecută 42,71 milioane de tone, echivalentul a 10,06 milioane de barili pe zi, au arătat miercuri datele Administrației Generale a Vămilor.
Prețurile petrolului și-au revenit marți, deoarece rapoartele privind relaxarea parțială a unor blocaje severe în Chinei au contribuit la alimentarea sentimentului de creștere în rândul jucătorilor de pe piață.
Japonia a raportat cea mai mare scădere lunară
Cu toate acestea, Asia rămâne mai puțin optimistă cu privire la situația COVID din China decât piețele de peste ocean, a declarat Jeffrey Halley, analist senior de piață la OANDA.
Miercuri, Japonia a raportat cea mai mare scădere lunară a comenzilor de mașini din aproape doi ani, în februarie, trasă în jos de o scădere abruptă a cererii din partea firmelor de IT și a altor firme de servicii.
Cu toate acestea, prețurile petrolului sunt susținute de scăderea producției ruse de petrol și condensat de gaz, în timp ce OPEC a avertizat că ar fi imposibil să înlocuiască eventualele pierderi de aprovizionare din Rusia.
În Statele Unite, stocurile de țiței au crescut puternic săptămâna trecută, în timp ce stocurile de distilate și benzină au scăzut, potrivit unor surse de pe piață.
Prețul petrolului a crescut marți, 12 aprilie
Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,26 dolari, sau 3,31%, la 101,74 dolari pe baril la ora 10:02 GMT, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a crescut cu 3,01 dolari, sau 3,19%, la 97,30 dolari.
Shanghai a anunțat, luni, că peste 7.000 de unități rezidențiale au fost clasificate ca zone cu risc scăzut, după ce nu au raportat noi infecții timp de 14 zile, iar districtele au anunțat care sunt complexele care pot fi deschise.
Indian Oil Corp (IOC), care a cumpărat țiței Ural rusesc în licitațiile anterioare, a eliminat această variantă din ultima sa licitație de țiței. Președintele american Joe Biden i-a transmis luni seara târziu premierului indian Narendra Modi că a cumpăra mai mult petrol din Rusia nu este în interesul Indiei.
Țările membre ale AIE plănuiesc să elibereze 240 de milioane de barili în următoarele șase luni, începând cu luna mai, într-un efort de a calma piața. În timp ce eliberarea va atenua majorarea imediată a prețurilor, analiștii au sugerat că acțiunea nu va rezolva deficitul structural cauzat de lipsa investițiilor, iar stocurile vor trebui să fie refăcute.