Prețul petrolului a scăzut miercuri, 20 iulie. Scăderea a fost cauzată de cererea slabă de carburant din SUA
Menționăm faptul că prețul petrolului a scăzut miercuri în condițiile în care decizia băncilor centrale de a majora dobânzile pentru a combate inflația a alimentat temerile potrivit cărora economia SUA ar putea încetini.
Cu toate acestea, prețurile țițeiului și-au redus pierderile în timpul ședinței de guvern, după ce TC Energy a declarat că oleoductul Keystone (una dintre principalele artere de export de petrol din Canada) a funcționat la rate reduse pentru a treia zi consecutivă.
Prețul țițeiului Brent pentru luna septembrie a scăzut cu 42 cenți, ajungând la 106,93 dolari americani pe baril.
Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) pentru luna august a scăzut cu 2 cenți, ajungând la 104,20 dolari americani pe baril.
Contractul WTI expiră tot miercuri. Contractul WTI din septembrie a ajuns la 100,20 dolari americani pe baril, fiind în scădere cu 54 cenți.
Amintim faptul că, săptămâna trecută, stocurile de benzină din SUA au crescut cu 3,5 milioane de barili, potrivit datelor guvernamentale, depășind astfel previziunile analiștilor economici, care estimau o creștere de 71.000 de barili, potrivit unui sondaj realizat de agenția de presă Reuters. Tot atunci, stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 446.000 de barili, față de așteptările analiștilor economici care anticipau o creștere de 1,4 milioane de barili.
Menționăm faptul că, luni dimineața, 18 iulie, preţul petrolului a crescut cu aproape 5%, în urma unei vizite oficiale a preşedintelui american Joe Biden în Arabia Saudită, principalul exportator mondial de ţiţei.
Prețul petrolului a crescut din nou luni. A ajuns la peste 100 de dolari americani pe baril
Prețul barilului Brent de la Marea Nordului, cu livrare în septembrie, a crescut luni cu 4,71%, ajungând la 105,92 de dolari americani pe baril.
Preţul barilului West Texas Intermediate (WTI) american, cu livrare în august, a crescut luni cu 4,46% ajungând la 101,94 de dolari americani pe baril, notează agenția de presă AFP.
Joe Biden a petrecut mai puţin de 24 de ore în Arabia Saudită, unde s-a întâlnit cu mai mulţi şefi de stat şi responsabili din regiune, printre care prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, despre care CIA consideră că este principalul responsabil pentru asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.
Potrivit sursei citate anterior, interesele geostrategice şi economice ale Guvernului de la Washington D.C., în contextul agresiunii ruse din Ucraina, au determinat SUA să intensifice dialogul cu Arabia Saudită, ţară care este cel mai mare exportator de petrol din lume şi care, până acum, a respins cererile SUA, ale Marii Britanii şi ale Uniunii Europene de a-şi creşte producţia în vederea temperării creşterii preţului petrolului.
Arabia Saudită şi-a manifestat disponibilitatea de a-şi creşte capacitatea de extracţie a petrolului cu un milion de barili pe zi, atrăgând însă atenţia că aceasta nu va însemna o creştere similară a producţiei.