Prețul petrolului a urcat miercuri cu 6%, aproape același procent cu care scădea marți, din cauza eșuării unei nave în Canalul Suez, ceea ce ar putea duce la un blocaj al livrărilor de țiței în zonă. De asemenea, prețul petrolului Brent a urcat cu 5,6%, la 64,17 dolari pe baril, după o scădere asemănătoare consemnată în ședința anterioară.
Preţurile petrolului au crescut miercuri cu circa 6%, recuperând practic scăderea înregistrată marți. Creșterea de azi se datorează eşuării unei nave în Canalul Suez și din cauza îngrijorărilor că incidentul ar putea bloca livrările de ţiţei în regiune, transmite Reuters, conform news.ro.
Creşterea a fost susţinută şi de date din SUA referitoare la reluarea activităţilor de rafinare, care sugerează că rafinăriile şi-au revenit în mare parte după valul de frig produs în Texas în luna februarie.
Preţul petrolului Brent a urcat cu 5,6%, la 64,17 dolari pe baril, după declinul de 5,9% consemnat în şedinţa precedentă.
Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu 5,5%, la 60,96. Marţi, petrolul WTI a scăzut cu 6,2%.
Aceste creşteri par să stabilizeze piaţa, care a fost în scădere de la începutul acestei luni, din cauza temerilor legate de noile măsuri de carantină şi ritmul lent al vaccinărilor din Europa.
O uriaşă navă transportatoare de containere a blocat Canalul Suez timp de peste o zi, dar a fost redresată parţial, urmând ca cea mai rapidă rută maritimă între Europa şi Asia să fie deblocată, potrivit unui anunţ făcut miercuri de agentul portuar GAC.
Prețul petrolului scădea marți cu 6%
Marți prețul petrolului era în scădere cu 6%, din cauza îngrijorărilor provocate de noilor măsuri de combatere a pandemiei de Covid-19 şi de ritmul lent al vaccinărilor din Europa, potrivit sursei citate.
Cotaţia petrolului Brent cobora cu 5,7%, la 60,94 dolari pe baril. În timpul tranzacţiilor acesta a atins un minim de 60,50 dolari pe baril.
De asemenea, preţul petrolului West Texas Intermediate scădea cu 5,8%, la 57,94 dolari pe baril, după un minim de 57,32 dolari pe baril.
Ambii indici au fost tranzacţionaţi aproape de cel mai redus nivel atins după 9 februarie.