Discuțiile dintre Iran și cele șase puteri mondiale pentru soluționarea litigiului privind programului nuclear al Teheranului s-a prelungit dincolo de un termenul de marți, părțile căutând să ajungă la un acord, dar nu au reușit să se înţeleagă în privinţa detaliilor esențiale, cum ar fi ridicarea sancțiunilor ONU.
Eforturile de a ajunge la un acord-cadru au fost programate să continue miercuri în orașul elvețian Lausanne.
Petrolul Brent cu livrare în luna Mai a scăzut cu 8 cenți la 55.03 dolari pe baril de 4:01 ora României, după ce a scăzut marţi cu 1.18 dolari. Preţul a pierdut 8% în ultima săptămână pe fondul așteptărilor un acord nuclear.
Preţul petrolului Crude din Statele Unite, cu livrare în luna Mai s-a comercializat cu 25 de cenți mai puţin, ajungând la 47.35 dolari pe baril, căderea fiind de 1.08 dolari.
Aprovizionare mai mare cu petrol OPEC pune, de asemenea, presiune asupra prețurilor petrolului, după ce un sondaj Reuters a arătat că Organizaţia a crescut cota de aprovizionare în Martie la cel mai ridicat nivel al său din Octombrie până acum, în condiţiile în care exporturile din Irak s-au reluat după vremea rea, iar Arabia Saudită a pompat petrol pe piaţă aproape de cote record.
Exporturile libiene s-ar putea, de asemenea, adăuga la o saturare a pieței mondiale, după ce compania petrolieră de stat a declarat că cele două porturi petroliere mari ale Libiei, Ras Lanuf și Es Sider, se vor putea deschide odată ce controalele de securitate sunt făcute.