Tranzacţionarea americană a petrolului WTI Crude a înregistrat o scădere similară, pierzând 2,13% luni, ajungând la 64,13 dolari barilul la orele amiezii GMT.
Preţul petrolului a scăzut din luna iunie, când s-a înregistrat un vârf de preț, ajungând de la 115 dolari barilul, la 67 de dolari, o cădere de aproximativ 40%.
Într-un raport prezentat la sfârșitul săptămânii trecute, Morgan Stanley a ajustat previziunile pentru prețul petrolului, spunând că suprasaturarea pieței va atinge vârful anul viitor, cu OPEC ce decide să nu taie ieșirile. "Fără intervenție OPEC, există riscul debalansării piețelor, cu vârf de supraofertă probabil în al doilea trimestru al anului 2015", a declarat Adam Longson, analist al companiei Morgan Stanley.
Într-o reuniune care a avut loc pe 27 noiembrie, cartelul a producătorilor de petrol OPEC a anunțat că nu va reduce producția de petrol curând.
Morgan Stanley se așteaptă acum prețurile să scadă la nivelul 43 de dolari barilul în 2015, ceea ce înseamnă că s-ar putea pierde încă 20 dolari în lunile următoare.
Date mixte sosite din China mai dau o lovitură prețului petrolului: gigantul asiatic a redus importurile sale în luna noiembrie cu 6,7%. Creșterea exporturilor Chinei a încetinit, acesta putând fi un indiciu că țara ar putea fi confruntă cu o încetinire bruscă.