Prețurile carburanților miercuri, 31 iulie
Prețurile carburanților miercuri, 31 iulie. Potrivit specialiștilor, prețurile la benzină și motorină au scăzut cu 2-4 bani pe litru, indiferent de tipul de carburant.
Astfel, un litru de benzină standard costă acum între 7,3 și 7,47 lei, iar un litru de benzină premium între 7,88 și 8,16 lei.
În ceea ce privește motorina, un litru de motorină standard se vinde între 7,44 și 7,54 lei, iar un litru de motorină premium între 7,81 și 8,09 lei.
În plus, un litru de GPL costă acum între 3,41 și 3,47 lei.
Prețurile carburanților marți, 30 iulie
Amintim că marți, pe 30 iulie, prețurile la pompă au scăzut cu trei bani pe litru.
Ieri, un litru de benzină premium costa mai puțin, respectiv între 7,92 lei și 8,19 lei, în timp ce benzina standard se vindea la același preț ca și în ziua precedentă (7,32 lei – 7,49 lei).
Un litru de motorină standard s-a ieftinit și costa între 7,44 lei și 7,57 lei, iar motorina premium se vindea la același preț (7,83 lei – 8,13 lei).
Prețul pentru un litru de GPL era între 3,43 lei și 3,45 lei, potrivit Peco Online.
Prețul petrolului a scăzut luni, 29 iulie
Luni, pe 29 iulie, prețul petrolului a scăzut cu peste 1 dolar american pe baril. Această scădere a avut loc după ce oficialii israelieni au anunțat public că intenționează să evite implicarea Orientului Mijlociu într-un război total.
Israelul dorea să lovească Hezbollah, gruparea libaneză susținută de Iran, pe care o învinovățește pentru atacul armat din weekend, în urma căruia au murit 12 minori, fără a declanșa însă un conflict militar regional.
Contractele futures pentru petrolul Brent scăzuseră cu 1,39 dolari americani, ajungând la 79,74 dolari americani pe baril, ceea ce reprezenta o scădere de 1,7%.
În același timp, prețul țițeiului american scăzuse cu 1,40 dolari americani, ajungând la 75,76 dolari americani pe baril, adică o scădere de 1,8%.
„Aceasta înseamnă că o încetare a focului în Gaza ar putea să nu fie prea îndepărtată în viitor”, a explicat Bob Yawger, director pentru viitorul energiei la Mizuho, relatează agenția de presă Reuters.
„În ciuda reînnoirii tensiunilor geopolitice din Orientul Mijlociu, lipsa oricăror întreruperi în aprovizionare limitează orice reacţie pozitivă a preţurilor.
Preocupările legate de cererea de petrol, determinate de datele economice slabe din China, sunt un alt factor care nu ajută la preţul petrolului în prezent”, a completat analistul UBS Giovanni Staunovo.
Mai multe puteți citi aici.