Prețurile carburanților pentru marți, 18 iulie, au fost publicate, astfel încât toți românii să poată vedea unde pot găsi cea mai ieftină benzină sau motorină. Acestea au scăzut ușor, însă nu au înregistrat nicio modificare semnificativă față de ziua precedentă.
Astăzi, cea mai ieftină benzină costă 6.49 lei și se găsește la acest preț în județul Olt, la stația Socar din Slatina, potrivit peco-online.ro.
Cea mai ieftină motorină costă marți 6.49 lei și se găsește la stația Socar din Mioveni, județul Argeș.
Prețurile carburanților în București
Pentru GPL, cel mai bun preț de astăzi este de 3.27 lei. Acest carburant de poate găsi la mai multe stații peco din București.
În București, cea mai ieftină benzină standard costă 6.62 lei și poate fi găsită la stația Petrom din Sectorul 5.
Cât despre motorina standard, cel mai bun preț pentru aceasta în Capitală este de 6.64, la aceeași stație.
Cel mai ieftin GPL costă în București 3.27 lei și se găsește la mai multe stații Lukoil, Petrom, Mol și OMV.
Prețurile carburanților ar putea crește din toamnă
Coaliția de guvernare caută soluții pentru a reduce cheltuielile de la bugetul de stat. Deficitul bugetar crește cu un nivel alarmat, iar acest lucru afectează grav economia țării. Din păcate, toate scenariile posibile îi duc în dezavantaj pe români.
În primul rând, coaliția de guvernare are în plan creșterea accizei la carburanți, ceea ce ar putea duce la o altă creștere a prețurilor. Majorarea accizei ar urma să aibă loc chiar de la 1 septembrie, cu 10 bani pe litru.
Nu doar prețurile carburanților vor crește, dar și cele al dulciurilor, alcoolului și tutunului, guvernanții vrând să crească accizele și pentru aceste produse.
Se anunță schimbări și în cazul TVA-ului. Coaliția are în plan introducerea a două cote de TVA, una de 9% și una de 19%. Așadar, pentru alimente și medicamente valorea TVA-ului va fi de 9%, iar pentru restul produselor și serviciilor TVA-ul va fi de 19%. Acest lucru ar putea însemna o nouă scumpire.
De asemenea, coaliția are în plan ca de la 1 septembrie să scadă salariile a peste 2 milioane de angajați. Mai exact, scutirea taxei pentru 200 de lei din salariul minim ar putea fi eliminată.
Astfel, angajații din construcții, agricultură și industria alimentară vor fi nevoiți să achite contribuția la sănătate de 10% din salariu.