Preţurile apartamentelor din Capitală au înregistrat în luna iulie prima creştere din ultimul an, potrivit indicelui BREI (Bucharest Real Estate Index), realizat de Colliers International.

După câteva luni de stagnare, preţurile la imobilele din Capitală au crescut până la o limită maximă de 4%, în cinci din cele şase sectoare.

Astfel, în sectorul 2 preţurile s-au menţinut la acelaşi nivel cu luna trecută, în timp ce în sectorele 3 şi 4 creşterile au fost de 3% şi respectiv 4%. În sectoarele 5 şi şase creşterea a fost mo0-34058-tabel.jpgderată, de 2%. Doar sectorul 1 a resimţit o uşoară depreciere, cu 2%.

Creşteri de 15% pentru apartamentele cu două camere 

Potrivit Colliers, preţurile apartamentelor de două camere au crescut cel mai mult, datorită programului „Prima Casă”, observându-se un plus între 10 şi chiar 15% în ultima perioadă. Este aproape imposibil de găsit un apartament de două camere sub 60.000 de euro în zone precum Militari, Titan sau Iancului.

Colliers International a lansat la finele lunii mai 2008 primul indice imobiliar din România ca instrument de măsurare a evoluţiei pieţei rezidenţiale din Bucureşti. Potrivit Colliers, indicele BREI (Bucharest Real Estate Index) monitorizează evoluţia preţurilor apartamentelor din Capitală.

SURSA: Colliers International