Prețurile la pompă au explodat de Paște! Un plin de benzină standard, de exemplu, este, acum, cu aproape 10 lei mai scump. Cât de mult au crescut prețurile la pompă?
Prețurile la pompă au explodat de Paște
Prețurile la pompă au explodat de Paște! Șoferii au fost întâmpinați la stația de carburant cu prețuri record. Niciun tip de combustibil nu a scăpat de creșterile bruște. Totuși, contrastul este semnificativ. Benzină este acum mult mai scumpă decât motorina.
Conform Peco Online, prețul mediu al carburanților a crescut cu 2,50 lei. Așadar, un plin de benzină costă, acum, cu 9 lei mai mult decât în luna precedentă.
Creșterea bruscă a prețurilor a stimulat interesul pentru alternative de transport, mulți oameni optând pentru soluții mai ecologice și mai puțin costisitoare. Bicicletele și trotinetele electrice devin tot mai populare.
Preț combustibil, luni, 6 mai 2024
Un litru de benzină premium se situează, acum, între 7,89 lei și 8,13 lei. Un litru de motorină standard variază între 7,32 lei și 7,42 lei.
Prețurile la benzina standard, motorina premium și GPL au rămas neschimbate față de sfârșitul săptămânii anterioare. Astfel, un litru de benzină standard se află între 7,37 lei și 7,48 lei.
Un litru de motorină premium costă între 7,67 lei și 7,91 lei. Un litru de GPL costă între 3,42 lei și 3,45 lei.
Prețurile petrolului au încheiat săptămâna cu o scădere de peste 6%
Prețurile petrolului au înregistrat, vineri ,o tendință negativă. Au încheiat săptămâna cu o scădere de peste 6%, cel mai accentuat declin din ultimele trei luni, pe fondul analizei făcute de investitori asupra datelor de pe piața americană a muncii și a perspectivelor reducerii ratei dobânzii de către Rezerva Federală.
Contractele futures pentru țițeiul Brent, cu livrare în iulie, au înregistrat vineri o scădere de 71 de cenți sau 0,85%, ajungând la 82,96 dolari pe baril. Prețul petrolului american West Texas Intermediate pentru luna iunie a înregistrat o scădere de 84 de cenți sau 1,06%, ajungând la 78,11 dolari pe baril.
Ambele puncte de referință au suferit pierderi săptămânale de peste 6%, pe fondul îngrijorării investitorilor cu privire la impactul unor rate mari ale dobânzii, care ar putea încetini creșterea economică în SUA, principalul consumator de petrol din lume, precum și în alte zone ale globului.
Prețul petrolului Brent a înregistrat un declin săptămânal de aproximativ 6,8%, în timp ce prețul WTI a scăzut cu 6,4%.