Preţurile producţiei industriale pe piaţa internă au scăzut cu 0,6%, iar preţurile producţiei industriale pe piaţa externă au înregistrat o creştere cu 0,5%.
Comparativ cu luna precedentă, preţurile producţiei industriale au înregistrat scăderi în industria bunurilor intermediare (-0,8%) şi industria energetică (-0,6%). Creşteri de preţuri s-au constatat în industria bunurilor de capital (+0,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,1%).

Faţă de luna august 2012, preţurile producţiei industriale au fost mai mari cu 0,6%, cu 1,7 puncte procentuale sub creşterea înregistrată pe piaţa internă şi cu 3,3 puncte procentuale peste evoluţia înregistrată pe piaţa externă.

Potrivit INS, în luna august 2013, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut semnificativ la bunurile de uz curent cu 4,3%, la produsele energetice cu 2,7% şi la bunurile de folosinţă îndelungată cu 1,2%. Preţurile din industria bunurilor intermediare au scăzut cu 3,0%, iar cele din industria bunurilor de capital au scăzut cu 0,6%.

Sursa: Agerpres