Preţurile mai scăzute din nord vestul Capitalei provoacă migraţia dezvoltatorilor

Rentabilitatea investitiei, terenurile disponibile cu suprafete relativ mari, de peste 15.000 mp, si preturile inca suportabile, de circa 300 euro/mp, au determinat dezvoltatorii imobiliari sa ia in calcul si realizarea de proiecte in partea de NV a Bucurestiului. “Interesul dezvoltatorilor este orientat spre aceasta zona pentru ca spatiul disponibil permite investitii mari. Zona perifica a Bucurestiului, precum Soseaua Chitila, incepe sa cunoasca o adevarata dezvoltare prin proiect

Rentabilitatea investitiei, terenurile disponibile cu suprafete relativ mari, de peste 15.000 mp, si preturile inca suportabile, de circa 300 euro/mp, au determinat dezvoltatorii imobiliari sa ia in calcul si realizarea de proiecte in partea de NV a Bucurestiului.

“Interesul dezvoltatorilor este orientat spre aceasta zona pentru ca spatiul disponibil permite investitii mari. Zona perifica a Bucurestiului, precum Soseaua Chitila, incepe sa cunoasca o adevarata dezvoltare prin proiectele ce urmeaza a fi realizate aici. Intre acestea se numara viitorul mall construit pe Soseaua Chitila, preconizat a fi cel mai mare complex comercial din Sud Estul Europei”, spun consultantii companiei EuroMetropola. “Experienta avuta cu Plaza Romania, proiect a carui aparitie a determinat o majorare a preturilor terenurilor din zona Bulevardului Timisoara s-au dublat intr-un interval scurt de timp, ne dovedeste ca o constructie de tip mall determina o cerere ridicata la nivelul terenurilor din jur. Aceeasi situatie o intalnim si la nivelul zonei perferice a sectorului 1, Soseaua Chitila. Astfel, daca in prezent terenurile se vand cu 300 – 400 euro/mp, peste doi – trei ani vom putea asista la o majorare masiva a preturilor de vanzare”, conchid reprezentantii EuroMetropola.

Cei interesati de terenurile din zona spot fi incadrati in mai multe categorii: persoanele care achizitioneaza spatii de 500 mp – 2.000 mp pentru uz propriu, urmate de dezvoltatorii ce investesc in suprafete de peste 5.000 mp, destinate constructiei de mici ansambluri rezidentiale, iar in ultima categorie sunt investitorii care cumpara loturi foarte mari, pe care le parceleaza si apoi le revand.

Data: 22 ianuarie 2008

Sursa: DMI