Firmele care au despus oferte au fost KPMG România, un grup format din Deloitte, Boștină și Asociații și Reff & Asociații şi Pricewaterhousecoopers.

“Toate ofertele depuse de către firmele participante au întrunit condițiile de calificare. În urma analizei punctajului total aferent fiecărei oferte depuse, s-a constatat faptul că oferta care a primit cel mai mare punctaj este  depusă de către Pricewaterhousecoopers, obținând un punctaj total de 96 de puncte, din 100”, se arată în comunicatul Ministerului.

„Prin parcurgerea acestei etape, pentru reprezentanții statului român s-au creat premisele pentru analiza oportunităților fuziunii  Romtelecom-Cosmote”, a declarat Marius Fecioru, Secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

La începutul lunii iulie, MCSI anunţa, într-un comunicat de presă, că titlurile deţinute de statul român la Romtelecom vor fi listate pe bursă în 12 luni, calendarul comun al listării pe bursă a acţiunilor Romtelecom fiind stabilit în urma unei întrevederi a oficialilor ministerului de resort cu reprezentanţii OTE şi Deutsche Telekom.

În cadrul întâlnirii, s-a hotărât ca orice acţiune referitoare la procesul de fuziune al companiei Cosmote cu operatorul de telefonie fixă să nu fie efectuată fără acordul expres al ambilor acţionari, în acelaşi timp Statul Român obţinând garanţii suplimentare în vederea creşterii valorii acţiunilor Romtelecom.

Romtelecom oferă servicii complexe pe piaţa de comunicaţii, de la tradiţionala telefonie fixă, la Internet, televiziune digitală, IPTV, servicii combinate de date şi voce, precum şi un program permanent controlat de Customer-Care.

Acţionarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicaţii din Grecia – cu 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) – 45.99%. Operatorul german de comunicaţii Deutsche Telekom deţine o participaţie de 30% la compania OTE.