Alpha Bank România va începe să acorde credite în cadrul programului „Prima Casă”, la dobânzi de EURIBOR + 4% şi ROBOR + 2,5%, după ce a semnat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM convenţia de garantare a creditelor, potrivit unui comunicat al băncii. Alpha Bank va acorda credite de investiţii imobiliare în cadrul programului „Prima Casă”, aplicând marjele maxime de dobândă. Astfel, nu a mai fost loc de întors pentru aplicarea de com
Alpha Bank România va începe să acorde credite în cadrul programului „Prima Casă”, la dobânzi de EURIBOR + 4% şi ROBOR + 2,5%, după ce a semnat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM convenţia de garantare a creditelor, potrivit unui comunicat al băncii.
Alpha Bank va acorda credite de investiţii imobiliare în cadrul programului „Prima Casă”, aplicând marjele maxime de dobândă. Astfel, nu a mai fost loc de întors pentru aplicarea de comisioane. Partea bună este că lipsa comisioanelor face mai uşor calculul, iar partea proastă este că banca practică dobânda maximă permisă.
În cazul unei locuinţe în valoare de 60.000 de euro, Banca va acorda un credit de 57.000 euro pe o perioadă de până la 30 ani, cu o dobândă de 5,12% pe an. Rata care urmează să fie plătită este de 310 euro. Dobânda anuală efectivă (DAE), care include şi comisionul FNGCIMM, este de 5,24% pe an.
Venitul minim pe familie, 620 de euro
„Avansul minim în această situaţie va fi de 5% din preţul locuinţei, respectiv 3.000 de euro. Pentru contractarea acestui credit venitul minim necesar în cazul unei familii de două persoane este de aproximativ 620 de euro. În vederea stabilirii venitului necesar pentru contractarea unui credit de investiţii imobiliare este acceptată o gamă variată de venituri cum ar fi: salarii, dividende, chirii, drepturi de autor, venituri obţinute de persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente sau profesiuni liberale”, se arată în comunicat.
Totodată, banca va oferi o poliţă de asigurare a locuinţei la un cost de 0,12% pe an, ce poate fi achitată trimestrial sau anual. „Singurele cheltuieli în plus se referă la evaluarea, asigurarea imobilului, taxele notariale, taxele privind înregistrarea şi publicitatea garanţiilor, precum şi comisioanele FNGCIMM calculate la soldul finanţării. De asemenea, conform condiţiilor programului, clienţii trebuie să constituie un depozit colateral în cuantumul a trei rate de dobândă”, se mai precizează în comunicat.