Prima de activare. Ministerul Muncii anunță statistica ANOFM pentru 2023
Prima de activare. În cursul anului 2023, peste 54.000 de tineri cu vârste sub 30 de ani au fost încadrați în câmpul muncii. Acesta a fost un rezultat al inițiativelor Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.
În timp ce aproximativ 144.000 de tineri au fost implicați în programe active de ocupare, aproape 55.000 dintre aceștia au fost plasați în diverse posturi de lucru.
„Aproape 55.000 de tineri cu vârste sub 30 de ani angajați în 2023 ca urmare a măsurilor de ocupare derulate de MMSS
144.067 de tineri cu vârste sub 30 de ani au fost incluși pe parcursul anului 2023 în măsuri active de #ocupare derulate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă.
Dintre aceștia, 54.759 de tineri au fost încadrați în muncă”, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, transmis pe Facebook.
Prima de activare pentru șomerii neindemnizați
Ce este prima pentru șomeri? Ministerul transmite că, în total, 49.010 tineri au fost angajați în locuri de muncă pe termen nedeterminat.
În plus, 1.126 au primit o primă de activare de 1.000 de lei, acordată șomerilor neindemnizați. Totodată, 432 au beneficiat de o primă de inserție.
„Câteva cifre elocvente:
- 49.010 tineri încadrați în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată;
- 1.126 au beneficiat de prima de activare de 1.000 de lei pentru șomerii neindemnizați;
- 432 au beneficiat de primă de inserție;
- 542 au primit sprijin privind stimularea mobilității forței de #muncă (prime de încadrare, primă de instalare sau primă de relocare, după caz, pentru cei care s-au angajat la distanțe de mai mult de 15 km de domiciliu, respectiv mai mult de 50 km de domiciliu)”, a transmis Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.
Simona Bucura Oprescu anunță măsuri personalizate pentru tineri
Ministrul Muncii precizează că tinerii din România beneficiază de măsuri active adaptate nevoilor și aptitudinilor lor.
Măsurile sunt personalizate și pe baza capacităților și nivelului profesional al fiecărui șomer.
În plus, ministrul anunță și sprijin pentru cei care au planuri pentru începerea activităților independente sau a unei afaceri.
„Fiecare tânăr beneficiază de măsuri active personalizate, în funcție de aptitudini, capacități și nivel profesional. Ajutăm #tinerii să înceapă și activități independente sau o afacere.
Diversificarea și dezvoltarea serviciilor și politicilor publice în domeniul ocupării reprezintă priorități ale mandatului meu pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pieței muncii”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu.