Leroy Merlin, parte a grupului francez Adeo, este numărul patru mondial pe piaţa de bricolaj şi are activitate în 12 ţări din lume. Unitatea din Chitila va avea o suprafaţă comercială de peste 16.500 mp.

„Aceasta este cea mai mare suprafaţă comercială a unui magazin Leroy Merlin din întreaga reţea internaţională“, au precizat reprezentanţii retailerului.

Proiectul Colosseum, dezvoltat de compania Nova Imobiliare, va continua cu deschiderea, în noiembrie 2011, a hypermarketului Carrefour şi a galeriilor comerciale aferente acestuia. Pe lângă parcul de retail de peste 53.000 de metri pătraţi, proiectul va cuprinde şi un centru comercial gigant, cu o suprafaţă de 137.000 mp şi peste 480 de magazine. Mall-ul va include o zonă de food court lucrată în marmură, 12 săli de cinema, 20 de piste de bowling, restaurante şi trei bulevarde comerciale: Via Milano, care va oferi mărcile cele mai populare, Corso Capri, dedicată adolescenţilor şi tinerilor, şi Bulevardul Bellini, o destinaţie de lux dedicată mărcilor exclusiviste.

Construcţia mall-ului, care va fi livrat în mai multe etape, va începe în primăvara lui 2012, iar finalizarea este prevăzută pentru 2016. Investiţia totală în proiectul Colosseum este de 350 de milioane de euro.