Se vorbeşte de mult timp despre Fordul B-Max care va fi produs la Craiova, iar astăzi a apărut prima ilustraţie cu înlocuitorul lui Ford Fusion. 0-56930-foto.jpgFord va produce în România modelul B-Max, un monovolum de clasă mică pe care grupul american urmează să îl lanseze pe piaţă.

 „Aspectul noului model va fi situat undeva între Fiesta şi C-Max, însă mai mic decât acesta din urmă. Producţia va începe, cel mai probabil, în acest an”, au precizat surse interne. Acestea au menţionat că în urma investiţiilor, constructorul american se aşteptă să devină în România a doua marcă după Dacia, ca volum de vânzări.

Conform declaraţiilor făcute de oficialii companiei, Ford are în vedere 3 proiecte pentru uyina de la Craiova. Primul proiect este un nou model, ce va fi lansat anul viitor: o maşină de dimensiuni mici, care va fi produsă în circa 150.000 de unităţi anual. „Va fi un vehicul unic, produs doar la Craiova, nu unul pe care îl avem în portofoliu în acest moment.“ Al doilea produs nou va fi înlocuitorul utilitarei Transit Connect şi va fi lansat în 2012, iar al treilea este un nou motor de înaltă tehnologie din familia Eco­Boost, care va fi lansat tot peste doi ani.

SURSA: bloguatomobile.fr, autointernationaal.nl