Apple, cândva cea mai valoroasă companie din lume, nu mai poate concura cu sud-coreenii de la Samsung lansând un singur telefon pe an şi acela la un preţ exorbitant. De ceva vreme circulă zvonul că americanii lucrează la un smarthpone mai accesibil care va avea o carcasă din plastic. Pe blogul tactus.com a apărut o imagine cu spatele acestui telefon low-cost.

 Aceasta carcasă este realizată din plastic cu o grosime de 0.4 – 0.6 mm grosime, măsoară 120 mm în lungime şi 63 – 65 mm lăţime. Judecând după forma capacului, telefonul iPhone ar putea avea aproximativ 9 mm grosime, scriu cei de la tactus.com. Tot aceştia mai scriu că viitorul smartphone Apple ar putea veni în mai multe versiuni de culoare, roşu, albastru sau galben, şi nu numai în alb şi negru cum se întâmplă în prezent.

În privinţa specificaţiilor, iPhone-ul low cost ar putea avea un procesor A5, care echipează tableta iPad mini şi ecran Retina Display de 3,5 inch.

Cei de la Tactus estimează că Apple va lansa telefonul în luna octombrie la un preţ de 300 de dolari. Analistul Topeka Capital, Brian White se aşteaptă ca Apple să lanseze varianta low-cost de iPhone în acelaşi timp cu iPhone 5S sau 6, în luna iulie.  "Sentimentul general din jurul Apple este că varianta ieftină şi iPhone 5S vor fi anunţate împreună în iunie şi vor fi lansate în iulie", a spus acesta.

El mai anticipează un preţ de pornire de 400 de dolari, care nu este tocmai low-cost, dar ar ajuta la creşterea profitului Apple. Un iPhone normal costă de la 650 de dolari în sus.