Salonul Calului, organizat de clubul de echitaţie Equestria, va include acţiuni dedicate atât publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitaţie, proprietari de cai, producători din domeniu), cât şi publicului larg şi tuturor admiratorilor echitaţiei.

"’Salonul Calului poate aduce România printre ţările europene cele mai avansate din punct de vedere economic, social şi cultural. Anvergura evenimentului, prin numărul ridicat de expozanţi şi prestigiul acestora, şi coordonata sa naţională şi internaţională recomandă ‘Salonul Calului’ ca potenţial de business şi investiţie de viitor care să contribuie la dezvoltarea României şi la imaginea ei în lume", a declarat  Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria.

Evenimentul va găzdui una dintre etapele pentru Europa de Est a competiţiilor acreditate FEI (Federaţia Internaţională de Echitaţie) – Rolex Grand Prix, cu o largă participare internaţională, precum şi Concursul internaţional Marele Premiu al Municipiului Bucureşti.

Agenda evenimentului mai cuprinde prezentări de cai, vânzare directă, standuri de prezentare produse şi echipamente ecvestre, alături de un amplu program de spectacol ecvestru – parade, acrobaţii, dresaj, cascadorii etc. Salonul este de asemenea un eveniment dedicat atât activităţilor sportive şi cultural ecvestre, cât şi celor economice şi de afaceri.

Organizatorii salonului îşi propun să aducă în România modelul faimosului Salon du Cheval din Paris. În prezent, România ocupă locul cinci în lume în ceea ce priveşte numărul de cai iar specialiştii occidentali apreciază că România deţine cel mai mare potenţial în domeniul hergheliilor de cai de curse din Europa Centrală şi de Est.