Evenimentul, dedicat activităților economice și de afaceri, sportive și culturale ecvestre, se va desfășura în perioada 21-30 septembrie 2012, lângă București (DN1) și își propune să aducă în România modelul faimosului ”Salon du Cheval” din Paris. Derulat pe parcursul a zece zile, evenimentul  va include acțiuni dedicate publicului specializat (proprietari de herghelii, cluburi de echitație, proprietari de cai, producători din domeniu), cât și publicului larg.
Totodată, evenimentul va găzdui una dintre etapele pentru Europa de Est a competițiilor acredite FEI (Federația Internațională de Echitație) – Rolex Grand Prix, cu o largă participare internațională, precum și Concursul internațional Marele Premiu al Municipiului București.
Agenda mai cuprinde prezentări de cai, vânzare directă, standuri de prezentare produse și echipamente ecvestre, acrobații, dresaj, cascadorii. “Prima ediție a salonului își propune să reînvie gustul pentru rafinament și stil de viață elegant din perioada interbelică, precum și tradiția licitațiilor de cai, adaptate însă la condițiile vieții contemporane”, a declarat Ozana Moraru.
Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Ozana şi Cristian Moraru, care dețin împreună și clinica privată Oculus. Clubul este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol.