Constructorul chinez Brilliance a inceput comercializarea modelului BS6 sedan pe piata din Germania, cu toate ca anul trecut acest model a ocupat prima pagina a ziarelor din cauza lipsei de siguranta.

Brilliance este primul constructor din China ca vinde masini pe piata germana. Compania, partenera cu BMW, a anuntat, joi, ca a expediat primele 270 de masini BS6. Acestea au ajuns in Bremerhaven, prin intermediul importatorului HSO Motors Europe.

Reputatia companiei Briliance a suferit o lovitura grea anul trecut, cand sedanul produs  in China a primit numai o stea din cinci posibile in privinta sigurantei, la testele efectuate de clubul auto german ADAC. Sedanul BS6 a fost supus unui impact lateral simulat, ceea ce a relevat faptul ca soferul are aproape 0% sanse de supravietuire in cazul unei astfel de coliziuni. Motivul principal al acestui rezultat era dat de gradul mare al deformarii interioare a masinii.

Totusi, compania a precizat ca a adus mai multe imbunatatiri la acest capitol, iar in urma testelor efectuate anul acesta in Spania de catre compania Idiada, sedanul a obtinut trei stele pentru siguranta.

Brilliance intentioneaza sa comercializeze modelul BS6 in 17 state europene, inclusiv Elvetia, Franta si Spania.

„Tinta noastra este ca in termen de zece ani sa reusim comercializarea 200.000 de masini Brilliance anual, in principal clientilor cu venituri medii”, a declarat in luna martie presedintele executiv al inportatorului HSO Motors, Hans-Ulrich Sachs, citat de Reuters.

0-16065-capital8834crashtestbrilliance.jpg

Sursa: Deutsche Welle