Klaus Iohannis nu a primit nicio alertă despre influențarea alegerilor prezidențiale

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, nu a primit informații de la instituțiile statului român despre riscuri legate de influențarea alegerilor prezidențiale sau despre implicarea unor forțe externe în procesul electoral.

Anunțul Administrației Prezidențiale a venit după ce Călin Georgescu (candidat independent) a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale. Administrația Prezidențială a precizat că nu există informații despre promovarea acestui candidat pe rețelele sociale într-un mod care să ridice suspiciuni.

În turul doi al alegerilor prezidențiale vor concura Călin Georgescu, candidat independent, și Elena Lasconi, candidată USR. Marcel Ciolacu, candidatul PSD, a ieșit pe locul trei. PSD nu a reușit, pentru prima dată după anul 1990, să intre în finala alegerilor prezidențiale.

Călin Georgescu
SURSA FOTO: Facebook, Călin Georgescu

Misterul Călin Georgescu, explicat de Dan Andronic pe înțelesul PNL, PSD, AUR și USR

Misterul Călin Georgescu, explicat pe înțelesul PNL, PSD, AUR și USR. Ieri, la Antena 3, în miezul zilei, când am văzut rezultatele exit poll-ului le-am spus celor patru colege de emisiune că ierarhia pe care o au nu este cea de la final.

Era ora 13:00.

Pe primul loc era Marcel Ciolacu, urmat de Elena Lasconi, George Simion și Nicolae Ciucă.

Călin Georgescu era cotat cu 6%.

În pauză, m-am hazardat și am spus că va lua cel puțin 15% și va strica complet previziunile inițiale.

Intuiam de câteva săptămâni că ceva se va întâmpla

Nici eu nu înțelesesem amploare fenomenului, intuiam de câteva săptămâni că ceva se va întâmpla, dar nu credeam într-o asemenea răsturnare de situație, notează jurnalistul Dan Andronic într-un articol realizat pentru EVZ.

Explicația cea mai convenabilă pentru clasa politică este să pună pe seama rețelelor sociale succesul lui Călin Georgescu.

Și parțial au dreptate. Dar nu voi comenta un posibil sprijin din partea unei entități statale, pentru că ar fi mult prea simplu.

Succesul lui Călin Georgescu îl reprezintă profilul unui candidat care poate avea un discurs coerent, patriotic și marcat de credința în familie și Dumnezeu, fără să pară ridicol.

Un candidat care vorbește despre lucruri pozitive, care nu se bălăcărește cu ceilalți și care nu confundă noțiuni primare de politică externă.

Și care mai are o calitate, extrem de importantă: este independent.

Timpul este scurt, zăpăceala maximă și deruta totală

Am văzut disperarea din ochii multor politicieni în emisiunile de aseară, o disperare care nu mai avea culoare politică ci doar golul în fața disprețului pe care îl simțeau din partea oamenilor.

Rezultatul alegerilor prezidențiale este pentru PSD, PNL, USR și AUR o lecție istorică.

Un rezultat istoric.

Ce ar putea face în următoarele două săptămâni este să umple golul cu ceea ce își doresc oamenii, nu cu ceea ce cred ei că este interesant!

Timpul este scurt, zăpăceala maximă și deruta totală.

Nu cred că vor înțelege exact ce li s-a întâmplat în acest scurt interval.

De aceea o să rezum cât pot de sintetic lecția alegerilor prezidențiale, turul întâi: lăsați ura, incompetența și politicianismul de-o parte.

Încercați să fiți competenți, plicticoși de atenți cu nevoile românilor, uitați de interesele de partid.

Pentru că românii au dat cele mai multe voturi unui independent care s-a declarat dependent de interesele naționale.