Danemarca va oferi a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului celor mai vulnerabili cetățeni, deoarece se confruntă cu infecții record din cauza variantei Omicron, a declarat miercuri ministrul sănătății din această țară, potrivit Reuters.
Danemarca va reduce restricțiile
Măsura vine în timp ce parlamentarii au convenit să reducă restricțiile la sfârșitul săptămânii, inclusiv prin redeschiderea cinematografelor și a localurilor, deoarece ratele de spitalizare și decesele s-au stabilizat în ciuda creșterii numărului de cazuri.
„Cu cât infecția este mai răspândită în societate, cu atât este mai mare riscul ca infecția să ajungă la cei mai vulnerabili”, a spus ministrul Sănătății Magnus Heunicke.
„Ne lansăm acum într-un nou capitol, și anume o decizie de a oferi a patra doză celor mai vulnerabili cetățeni”, a spus el reporterilor.
Amintim că, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană și-a exprimat îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze și a spus că nu există date care să susțină această abordare, din moment ce nu există încă destul de multe informații despre varianta Omicron cu răspândire rapidă.
Pe de altă parte, Ungaria, a declarat că ia în considerare desfășurarea planului pentru a patra doză, iar Chile și Israel au început deja vaccinarea cu aceasta.
Peste 24.000 de cazuri raportate miercuri
Menționăm că numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în Danemarca de la începutul pandemiei a depăşit pragul de un milion, conform datelor publicate miercuri, relatează dpa.
Institutul Naţional de Sănătate (SSI) a raportat 24.343 de noi infectări în 24 de ore. Această cifră include 22.729 de noi cazuri şi 1.614 de reinfectări. Astfel, 1.000.009 de persoane din Danemarca au fost infectate cu coronavirus.
În total, 3.433 de persoane au murit în ţara cu aproape 6 milioane de locuitori după ce au contractat coronavirus.
În pofida numărului extrem de mare de noi infectări la nivelul întregii ţări, danezii sunt mai puţin îngrijoraţi de situaţia legată de pandemia de COVID-19 decât erau în urmă cu câteva săptămâni, conform concluziilor ultimelor rezultate ale aşa-numitului Hope Project, care monitorizează comportamentul populaţiei daneze în perioada pandemiei.
Motivul principal este că sistemul de sănătate nu este la fel de suprasolicitat aşa cum se credea la început. Numărul de pacienţi cu COVID-19 din spitale a fost relativ constant – între 700 şi 800 – în ultimul timp.