Rețelele de socializare au început să-i deranjeze și pe liderii unor state care nu au nici regimuri dictatoriale precum cele din Orient și nici nu au un control puternic al statului, precum China.
Astfel, dacă guvernul de la Beijing sau cel de la Damasc ar sugera ca Facebook și Twitter să fie interzise sau cenzurate n-ar mai mira pe nimeni. Ce-ați spune dacă inițiativa ar veni din partea Marii Britanii?
Premierul britanic David Cameron consideră că mișcările violente din țara sa sunt alimentate de interacțiunea pe rețelele de socializare, motiv pentru care accesul la aceste medii ar trebui restrâns.
"Libera circulație a informației poate fi folosită într-un scop bun. Dar poate fi utilizată și pentru a face rău. Iar când oamenii folosesc social media pentru violență, noi trebui să-i oprim", spune Cameron.
Acesta a declarat că în momentul de față se lucrează la o modalitate prin care comunicarea prin rețelele de socializare să fie împiedicată.
Valul de violenţe, care a cuprins Londra şi alte oraşe britanice, a fost declanşat de moartea unui tânăr de 29 de ani, Mark Dugan, împuşcat mortal de poliţie săptămâna trecută, cu ocazia unei tentative de interpelare.
În cursul violenţelor, un bărbat a fost rănit grav prin împuşcare la Croydon, la sud de Londra şi încă trei au fost ucişi marţi seara, în timp ce asigurau securitatea unui cartier din Birmingham.