Primăria Municipiului București (PMNP) a anunțat că un buget de 27 de milioane de lei va fi alocat pentru revizuirea PUG și altul de 64 miloane de lei pentru lucrări în Prelungirea Ghenchea. Pentru reabilitarea sistemului de termoficare a alocat un buget de 506 milioane lei.
Programul de investiţii publice al PMB pentru anul 2023 totalizează 2,4 miliarde lei, dintre care 27 de milioane de lei pentru revizuirea Planului Urbanistic General, peste 64 de milioane de lei pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea Domneşti şi 55 de milioane de lei pentru Pasajul de la Doamna Ghica.
Pentru reabilitarea sistemului de termoficare a fost alocat un buget de 506 milioane lei
De asemenea, 43 de milioane de lei ar urma să fie alocaţi realizării pistelor de biciclete din zona centrală. Pentru reabilitarea sistemului de termoficare a fost alocat un buget de 506 milioane lei (dintre care 303 milioane finanţare externă nerambursabilă). În ceea ce privește transportul în comun, a fost stabilită o sumă de peste 700 de milioane lei şi vor continua programele de achiziţie a 100 tramvaie şi 100 autobuze electrice, pentru care Municipalitatea beneficiază şi de finanţare externă nerambursabilă.
O sumă de 1,3 milioane de lei este destinată studiului de fezabilitate în vederea dezvoltării serviciilor de tren urban pe semi-inelul feroviar de nord, iar 10 milioane de lei sunt pentru studii de fezabilitate în vederea extinderii liniilor de tramvai în zona Unirii, pe inelul median sud-est şi dintre bucla Mezeş şi mall-ul Colosseum. Studiul de fezabilitate pentru informarea călătorilor în staţiile de transport public va beneficia de un buget de 910.000 lei.
Programul de investiții vizează şi o serie de proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), precum „Spaţiu public urban Podul Calicilor – ansamblu urban Domniţa Bălaşa, parcaj subteran, amenajare urbană palatul de Justiţie” – 7 milioane lei; „Cheiul Dâmboviţei Unirii – Izvor, Splaiul Independenţei, Pod Unirii – Pod Izvor” – 11,5 milioane lei; traseu prioritar pietonal şi de biciclişti (conţine 42 de subproiecte) – 15 milioane lei.
Reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în zonele din Capitală va beneficia de un buget de 61 milioane lei
Finalizarea staţiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) va beneficia de un buget de 271 milioane lei (dintre care 177 milioane lei finanţare externă nerambursabilă). Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în zonele Ghidigeni, Olteniţei, Cheile Turzii şi Henri Coandă va beneficia de 61 milioane lei (dintre care 22 milioane lei finanţare externă nerambursabilă).
La fel, sunt alocaţi 23 de milioane de lei pentru consolidarea, reabilitarea, extinderea şi restaurarea faţadei imobilului din bd. Regina Elisabeta nr. 29-31. Pentru reabilitarea sistemului rutier pe bulevardul Theodor Pallady, bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul Basarabia, Calea Călăraşilor, bulevardul Corneliu Coposu inclusiv bucla Complex sunt prevăzuţi 14,8 milioane lei. În ceea ce privește reabilitarea sistemului rutier pe str. Barbu Văcărescu şi str. Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu de la şos. Ştefan cel Mare la Pod Băneasa – au fost 15 milioane lei. Pentru reabilitarea sistemului rutier şi liniilor de tramvai pe Bd Aerogării urmează să fie cheltuiţi 11,7 milioane lei.