Primăria Generală a Capitalei continuă expertizarea clădirilor cu risc seismic. Se lucrează în prezent la nouă adrese, a anunţat chiar primarul general, Nicuşor Dan. Ce urmează după finalizarea procesului de expertizare?
Anunţ important pentru toţi locuitorii Capitalei, venit chiar din partea primarului general, Nicuşor Dan.
O nouă listă de imobile cu risc seismic din Bucureşti vor fi expertizate
Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, edilul general a transmis că se continuă expertizarea clădirilor cu risc seismic din Bucureşti.
El a oferit şi o listă a imobilelor vizate.
„Continuăm expertizarea clădirilor cu risc seismic din București.
Sunt în derulare contracte de expertizare pentru imobile aflate la următoarele adrese: Str. Doamnei nr. 3, Str. Doamnei nr. 5, str. Domnița Anastasia nr.5, str. Mihai Eminescu nr.173, str. Mihai Eminescu nr. 127, Intrarea Victor Eftimiu nr. 9, str. Blănari nr.11, str. Dacia nr.53 și Șos. Panduri nr.36”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.
Primarul general a explicat, în continuare, că expertizarea este doar primul pas. Ulterior, se va continua cu lucrările efective de consolidare, în funcţie de rezultatele studiilor de expertizare.
„Expertizarea e primul pas în consolidarea imobilelor, fiind urmată apoi – în funcție de rezultate – de proiectarea pentru lucrările de consolidare.
Reamintim că în anul 2021, AMCCRS a încheiat două acorduri cadru pentru expertizarea tehnică a imobilelor din București”, se mai arată în mesajul postat de Nicuşor Dan sâmbătă, 23 iulie.
Nicuşor Dan: Continuăm implementarea proiectelor propuse de bucureșteni
Cu o zi în urmă, primarul general oferea detalii şi despre alte proiecte ce se desfăşoară, în acest moment, în Capitală.
„Continuăm implementarea proiectelor propuse de bucureșteni în cadrul procesului de bugetare participativă.
Am demarat proiectarea marcajelor rutiere de tip traseu pentru biciclete, pe mai multe străzi din Capitală, în cadrul unuia dintre proiectele câştigătoare anul trecut: “Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări și stații de reparat biciclete”.
Administrația Străzilor va propune Comisiei Tehnice de Circulație (CTC) câteva zeci de artere, însă traseele vor fi definitivate după obținerea avizului CTC și al Brigăzii Rutiere.
Acestea vor fi trasate pe partea carosabilă și vor fi comune atât pentru biciclete, cât și pentru autoturisme.
Proiectul mai presupune amplasarea de stații pentru reparat biciclete şi rastele care urmează să fie achiziţionate prin Administraţia Străzilor Bucureşti. Execuţia lucrărilor va începe imediat ce vor fi obţinute avizele necesare.
Acesta este al doilea proiect ce urmează să fie implementat din programul de bugetare participativă, demarat de Primăria Capitalei pentru anul 2021, după cel care presupune amenajarea în Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău) a unui “Parc freerun şi parkour” pentru copii şi adolescenţi”, scria Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook vineri după-amiază.