Cele 16 blocuri vor fi construite pe un teren de şase hectare din Bucureşti, a cărui localizare exactă nu a fost încă precizată. Ansamblul va beneficia de arhitectură ecologică, de contorizare individuală pentru apă şi gaze şi de panouri solare. Blocurile vor avea câte cinci etaje fiecare şi vor însuma între 528 şi 656 de apartamente cu două şi trei camere, cifra finală urmând a fi stabilită în documentaţia tehnică. Totodată, ansamblul va include peste 600 de locuri de parcare, spaţii verzi şi locuri de joacă.

Gabriela Fira a anunţat la începutul lunii trecute că Primăria Municipiului Bucureşti va demara anul acesta construirea de locuinţe pentru miile de cazuri sociale de la care a înregistrat cereri. Ea a mai spus că primăria a decis să devină un jucător pe piaţa imobiliară prin intermediul Trustului de Construcţii Metropolitane, o nouă firmă înfiinţată.

„Avem 3.000 de cereri de unităţi locative sociale nerezolvate la Primăria Capitalei până în acest moment. Cu siguranţă sunt câteva mii şi la primăriile de Sector, pe care le vom cumula“, a declarat primarul Gabriela Firea la începutul lunii trecute.

Sala polivalentă

Noua sala polivalentă va fi construită pe un teren situat lângă Arena Naţională, pe Bulevardul Basarabia, pe o suprafaţă de 43.000 mp. Sala multifuncţională se va desfăşura pe două niveluri principale, pe şapte etaje, aria construita fiind de 17.000 mp, iar aria construită desfăşurată de 60.000 mp, potrivit informaţiilor făcute publice de Gabriel Firea.

Complexul va dispune de o piscina olimpică şi o piscină competiţională pentru sărituri ce poate găzdui 1.000 de spectatori. Conceptul propus este unul integrat, cu centru de recuperare şi de antrenament, spaţii administrative, tehnice şi comerciale, săli de conferinţă. Sala va integra multiple tipuri de sport, pentru competiţii de nivel internaţional: handbal, baschet, volei, tenis, gimnastică, dar va putea fi folosită şi pentru concerte.

„Vrem să construim o nouă sală polivalentă cu o capacitate estimată de 15.000 de locuri, care să fie inclusă în circuitul internaţional de evenimente, dar şi o filarmonică de 1.500-2.000 de locuri, la standarde de acustică la nivel internaţional. Ne dorim ca sala de concerte să fie, alături de Ateneul Român, un spaţiu de referinţă pentru Capitală, dar şi pentru România. Intenţia noastră este să cooptăm în acest proiect specialişti cu experienţă internaţională în acustică, ţinând cont de faptul că experienţa românească este limitată în acest domeniu“, a mai spus Firea.

 

Studii pentru spitale

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va realiza studiul de prefezabilitate şi studiile de fezabilitate pentru spitalul metropolitan cu o capacitate de 1.200 de paturi şi pentru cele două spitale zonale din Sectoarele 3 şi 6, cu câte 300 de paturi fiecare.

„Spre deosebire de anii precedenţi, în care durata de proiectare era îndelungată, estimările de proiectare actuale sunt, în funcţie de tipul de proiect, între trei, şase şi nouă luni“, spune primarul general.

În paralel cu studiile de fezabilitate pentru spitale, Primăria va face urma procesul de obţinere a certificatului de urbanism şi elaborarea planului urbanistic zonal.