Primaria municipiului Iasi va lansa o emisiune de obligatiuni de 200 de milioane de lei pe piata interna de capital. Operatiunea va fi intermediata de un consortiu format din Dexia Kommunalkredit Bank si BT Securities. Consilerul juridic al Primariei Iasi in cadrul emisiunii va fi casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, iar consultantul financiar VMB Partners.

 

“Banii obtinuti vor avea urmatoarele destinatii: reabilitare strazi, iluminat public, cadastru general, pasaj Hala Centrala, parcari si locuinte sociale. Finantarea selectata are toate elementele care stau la baza unei dezvoltari economico-sociale pe termen lung”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi.

 

Potrivit unui comunicat al Tuca Zbarcea si Asociatii, perioada de derulare a imprumutului va fi pana in 2028, cu o perioada de gratie pana in 2012. Imprumutul este structurat ca mecanism financiar integrat, format din obligatiuni municipale emise in doua serii, prefinantate prin linie de credit revolving de tip “bridge loan” (credit punte). Linia de credit “bridge loan” va avea o dobanda variabila legata de BUBOR la 6 luni. Obligatiunile vor fi bonificate cu o dobanda variabila calculata pe baza mediei ratelor interbancare BUBID si BUBOR la 6 luni iar dupa trecerea la Euro, dobanda variabila va fi in functie de EURIBOR la 6 luni.

Societatea de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii impreuna cu VMB a mai acordat astfel de asistenta si primariei municipiului Timisoara, in valoare de 150 de milioane de lei, Targu Mures – 52 de milioane de lei, Bistrita – 35 de milioane de lei si Consiliului Judetean Alba, in valoare de 50 de milioane de lei.

Sursa: Capital 05 Martie 2007