Primăria Sectorului 3 a anunțat astăzi că a aprobat regulamentul de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor, remorcilor sau rulotelor staţionate neregulamentar care blochează accesul în parcările de reşedinţă sau ocupă locuri rezervate şi semnalizate pentru persoane cu handicap.
În regulament sunt stabilite activităţile privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor/remorcilor/rulotelor.
„Ridicăm maşini în cazul unor abateri grave, cu precădere atunci când găsim maşini parcate pe spaţiul verde. Vom ridica maşinile lăsate atât pe trecerile de pietoni din sector, cât şi pe cele din zona şcolilor, pentru că este în neregulă să permiţi aşa ceva. În concluzie, vom ridica maşini în cazuri grave, în rest vom amenda conform legii. De asemenea, vom avea un program de salubrizare a sectorului, pe care şoferii au obligaţia să îl respecte astfel încât fiecare parcare să fie curăţată eficient, aşa cum este şi în ţările civilizate. Iar atunci când nu se respectă programul şi rămâne o maşină pe zona ce trebuie salubrizată, conform indicatorului ‘Oprire interzisă’, bineînţeles că va fi ridicată şi vom face curăţenie acolo”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, citat de Agerpres.
Operaţiunile privind serviciul de ridicări auto vor fi făcute de personal specializat din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3, susține Primăria Sectorului 3.
Programul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor/remorcilor va fi de 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, iar perioada maximă de depozitare a vehiculelor/ remorcilor/rulotelor ridicate în condiţiile Regulamentului este de un an.
În situaţiile în care proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului /remorcii/rulotei depozitat(e) nu se prezintă în acest termen pentru ridicare, agenţii din cadrul DGPL Sector 3, împuterniciţi de primar, vor trece la aplicarea procedurilor din Legea 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, modificată prin Legea nr. 309/2006, mai informează Primăria Sectorului 3.
Primăria precizează că acest regulament are drept scop asigurarea fluenţei circulaţiei în condiţii de siguranţă rutieră, descongestionarea drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 şi protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi asigurarea parcării vehiculelor în condiţii de siguranţă.