Conform autorităților, trotinetele ridicate de pe domeniul public pot fi recuperate contra cost de la RADP, într-un mod similar procedurii de recuperare a vehiculelor ridicate. Dacă firmele care gestionează aceste trotinete nu le recuperează în termen util, acestea sunt scoase la licitație pentru vânzare.

Primăria trimite aceste trotinete la REMAT pentru distrugere

În cazul în care nu sunt achiziționate, trotinetele sunt trimise către REMAT pentru distrugere.

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că responsabilitatea pentru relocarea trotinetelor aflate în locuri necorespunzătoare revine firmelor care le administrează.

„Aceste trotinete pot să fie ridicate contra cost de la RADP, ca și în cazul ridicării unei mașini, iar în cazul în care nu se ridică aceste trotinete de către firmă le vom scoate la vânzare.
Am și avut o licitație de scos la vânzarea acestor trotinete electrice, iar în cazul în care nu se cumpără atunci o să le dăm la REMAT pentru distrugere. Trotinetele trebuie să fie lăsate doar în anumite spații”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

trotinetele electrice de închiriat
SURSA FOTO: Dreamstime

Autoritățile au stabilit reguli stricte privind locurile unde trotinetele pot fi lăsate

Acestea au la dispoziție un interval de 120 de minute pentru a muta trotinetele în spații desemnate.

„Au o perioadă de 120 de minute pentru a le putea ridica și de a putea să le pună în stațiile corespunzătoare, pentru că trotinetele nu pot fi lăsate la trecerile de pietoni, la intersecții, acolo unde trotuarul are sub 2 metri, pentru că obturează traficul pietonal, nu trebuie să fie lăsate lângă perete pentru că acolo poate să împiedice persoanele nevăzătoare să treacă. Deci, sunt câteva reguli pe care le-am impus în această zonă”, a mai spus edilul.

Autoritățile au stabilit reguli stricte privind locurile unde trotinetele pot fi lăsate. Acestea nu trebuie să fie amplasate la trecerile de pietoni, în intersecții, pe trotuarele cu lățimea mai mică de 2 metri sau lângă pereți, deoarece pot bloca traficul pietonal sau pot reprezenta obstacole pentru persoanele nevăzătoare. Prin aceste măsuri, administrația locală urmărește să prevină disconfortul pentru pietoni și să asigure un flux ordonat al traficului.

Administrația locală din Cluj continuă să ia măsuri ferme pentru a gestiona eficient utilizarea trotinetelor electrice, care au devenit o problemă în ceea ce privește ocuparea necorespunzătoare a spațiului public.