Primarii localităţilor miniere din Munţii Apuseni au trimis permierului Emil Boc o scrisoare deschisă, în care solicită repornirea activitatii miniere în zonă, aceasta fiind unica sursă de venit a localnicilor.

„Trebuie găsite urgent soluţii pentru repornirea producţiei8 la minele din Apuseni: Roţia Montană, Roţia Poieni, Crteju de sus şi Brad. De asemenea, în cazul Roţiei Montane, unde proiectul este blocat la Ministerul Mediului, solicităm repornirea evaluării impactului asupra mediului şi autorizarea proiectului minier. Cele două mari exploatări vor permite relansarea durabilă a mineritului în Apuseni”, se arată în scrisoarea trimisă primului ministru.

Primarii principalelor comunităţi miniere din Munţii Apuseni solicită să se pună în valoare potenţialul economic şi resursele de care aceste localităţi dispun, motivând că închiderea exploatărilor miniere cu potenţial economic a ridicat şomajul la cote alarmante

„Proiecte precum Roşia Poieni şi Roşia Montană sunt în prezent stopate. Aceste două exploatări ar aduce mii de locuri de muncă şi ar salva de la dispariţie comunităţile miniere din Munţii Apuseni”, precizează cei 12 primeri care au semnat actul trimis premierului Emil Boc.

În finalul scrisorii, aceştia îşi exprimă convingerea că localităţile pe care le reprezintă nu vor fi lăsate uitării şi sărăciei.