Florin Cîțu, asemănat cu Liviu Dragnea. USR îl critică pentru „alocarea pe criterii politice a unui miliard de lei”

În cadrul scrisorii respective, USR cere reconsiderarea criteriilor de alocare şi susține că modul prin care aceşti bani au fost alocaţi „a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice”.

„Având în vedere “Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale”, publicată în Monitorul Oficial, Partea 1, numărul 961, în seara zilei de 7 octombrie, vă solicităm public să reconsideraţi urgent criteriile de alocare a sumei de 1.010.966 mii lei pentru proiecte locale.

Modul prin care aceşti bani au fost alocaţi unor unităţi administrativ-teritoriale a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărţea fondurile publice echipei baronilor din PSD. Sunt vremuri de tristă amintire, împotriva cărora am luptat alături de cetăţenii României, vremuri pe care nu credeam că le vom mai retrăi într-o guvernare viitoare”, este transmis în scrisoarea primarilor USR.

Locuitorii acestor oraşe sunt consideraţi cetăţeni de mâna a doua, spun primarii USR

De asemenea, primarii USR susțin că „locuitorii acestor oraşe sunt consideraţi cetăţeni de mâna a doua”, în urma hotărârii adoptate de Florin Cîțu.

„Prin hotărârea adoptată de dumneavoastră, locuitorii acestor oraşe sunt consideraţi cetăţeni de mâna a doua, sunt buni plătitori de taxe, dar nu primesc ajutor când au nevoie. Am pledat constant pentru transparenţă în alocarea banilor publici şi din păcate constatăm că nu s-a ţinut cont de niciun criteriu în acest caz. Milioane de lei au fost alocate din pix, după bunul dumneavoastră plac, răsplătind cu taxele românilor colegii Dumneavoastră de partid pentru susţinerea electorală din fruntea PNL.

Nu ştiu dacă dumneavoastră realizaţi însă este un moment greu pentru România. Suntem în pragul unei ierni dure, care cel mai probabil va fi marcată de o dublă criză sanitară şi energetică. Deja alocăm o mare parte din bugete pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19 în şcoli şi spitale. Oamenii vor avea de suferit din cauza creşterii preţurilor la gaz şi electricitate, problema energetică este una mondială, iar problemele noastre cu termoficarea trebuie rezolvate rapid”, au completat aceștia.