În cadrul şedinţei de Guvern ce a avut loc joi la Palatul Victoria, premierul Ludovic Orban a avut o cerere în legătură cu decontarea plăţilor efectuarea pentru carantină în această perioadă. “Aceste cheltuieli trebuie decontate pentru a nu intra într-o criză bugetară”, a atras atenţia prim-ministrul liberal.
“La întrunirile cu autoritățile locale, și domnul președinte a fost de acord, măsura de decontare a primăriilor pentru susținerea persoanelor vulnerabile la domiciliu. Am avut un proiect de act normativ, dar competența a fost acordată Ministerului Sănătății. A fost finalizat ordinul cu numărul 725 și apare azi în Monitorul Oficial. Primăriile trebuie să depună actele la fiecare direcție de sănătate publică. Și autoritățile locale au fost alocate.
Fiți atenți să decontați și pentru carantină, pentru spațiile de carantinare, dar și pentru persoanele care au fost carantinate în centrele pentru îngrijiri persoane în vârstă. Aceste cheltuieli trebuie decontate pentru a nu intra într-o criză bugetară”, a cerut Ludovic Orban.
Ultimele date privind persoanele aflată în carantină sau în izolare la domiciliu sub monitorizare medicală
Potrivit ultimelor date sosite astăzi de la Grupul de Comunicare Strategică, un număr de 12.053 de persoane sunt în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, iar alte 22.229 de persoane se află în izolare la domiciliu sub monitorizare medicală.
De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 2.233 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 174 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.