Conform unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Oprescu a avut o întrevedere, vineri, la sediul PMB, cu o delegaţie chineză formată din reprezentanţi ai grupului Shanghai Urban Construction Group (SUCG) International Engineering Co. Ltd., cu care a discutat despre posibilitatea încheierii unui parteneriat public-privat pentru realizarea acestui proiect.
În cadrul întrevederii, Yu Qiu, unul dintre reprezentanţii SUCG International Engineering, a explicat faptul că sunt interesaţi de acest proiect şi că, având în vedere complexitatea şi dimensiunea lucrării, se va analiza posibilitatea formării unui consorţiu de firme chinezeşti interesate să poată prelua realizarea întregului proiect.
SUCG International Engineering, care are o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro pe an, este specializat în lucrări de infrastructură şi construcţii de poduri şi tuneluri şi dispune de tehnologia necesară realizării în parteneriat public-privat a acestui proiect de anvergură.
Tot vineri, Sorin Oprescu a primit şi vizita reprezentanţilor companiei Artimpeks LTD din Turcia, Osman N.Gulel şi Ali Riza Yilmaz.
În cadrul întâlnirii, specialiştii municipalităţii au prezentat proiectul privind autostrada suspendată.
Membrii delegaţiei turce s-au declarat interesaţi de acest proiect şi au solicitat toate informaţiile tehnice aferente.
În viitorul apropiat urmează să aibă loc o nouă întâlnire în care să se discute şi alte detalii, inclusiv identificarea soluţiilor optime de finanţare.
La sfârşitul celor două întâlniri, primarul general a subliniat faptul că societatea românească are un potenţial imens, iar Capitala trebuie să fie motorul acestui proces.
De asemenea, edilul-şef a explicat faptul că este important faptul că Bucureştiul reprezintă o piaţă credibilă şi atractivă şi că firme importante din întreaga lume doresc să dezvolte proiecte de investiţii în parteneriat public-privat în România şi în primul rând în Capitală.
Sursa: Agerpres