Potrivit încheierii pronunţate miercuri în această cauză, judecătorii au dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă acesta nu este arestat în altă cauză, scrie Agerpres.
'Admite cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul C.C., în baza dispoziţiilor art. 242 alin. 2 C. proc.pen. cu măsura arestului la domiciliu prev. de art. 218 şi următoarele C.proc.pen. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului C. C. de sub puterea MAP nr. 23/UP/27.04.2016, emis de către Tribunalul Cluj, dacă nu este arestat în altă cauză', se arată în încheiere.
Instanţa a impus ca inculpatul să nu părăsească imobilul situat în Baia Mare, dar şi ca pe durata arestului la domiciliu să îndeplinească anumite obligaţii.
Printre acestea se numără ca primarul ales al municipiului Baia Mare să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.
De asemenea, Cherecheş nu are voie să comunice direct sau indirect cu martorii din dosarul în care este judecat.
'În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedură penală supravegherea va fi exercitată de Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat cu prezenta cerere rămân în sarcina acestuia. Definitivă', se mai spune în încheiere.
Pe 27 aprilie 2016, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv printr-o sentinţă a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată. El a fost reales, la alegerile locale din 5 iunie, şi a câştigat un nou mandat de primar, obţinând 70,14% din voturi.