Casele copiilor edilului Nicolae Robu, aflate în construcție în zona de sud a Timișoarei, sunt vizate direct în ancheta DNA privind mai multe autorizații date de Direcția Urbanism a primăriei, potrivit tion.ro.
Robu spune că atât fiul, cât și fiica lui au reușit în viață prin muncă, nu pentru că ar fi copiii lui.
Procurorii de la DNA au descins, luni, la sediul primăriei și au solicitat mai multe documente de la Direcția de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autorizații și certificate.
Vizat în ancheta DNA este și un șantier pentru mai multe case din sudul Timișoarei, printre care se află și două imobile ce vor reveni copiilor edilului-șef, care sunt ridicate pe un teren donat de Robu în 2017 celor doi.
”Presupun că cineva a făcut o reclamație, că de ce m-ar mira să se întâmple așa. Totul este corect. Eu le-am atras atenția în mod special când a venit documentația, să nu cumva să greșească cu ceva. Toate interpretările, acolo unde este loc de interpretări, să fie făcute în defavoarea lor și nicidecum să riscăm să vină cineva ulterior și să acuze vreo favorizare”, a declarat Robu.
Procurorii DNA au solicitat Primăriei Timișoara mai multe documente de la Direcția de Urbanism care au stat la baza emiterii unor autorizații de construcție, printre care și cele referitoare la casele pe care le ridică cei doi copii ai lui Nicolae Robu, transmite Mediafax.
Întrebat, marți, de jurnaliști, într-o conferință de presă, despre documentele cerute de procurorii DNA, în timpul perchezițiilor de luni, și dacă au legătură cu imobilele construite de cei doi copii ai săi, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a confirmat.
Edilul a precizat, totodată, că, cel mai probabil, procurorii anticorupție au venit la sediul instituției pentru a solicita documentele în urma unei reclamații.
„Acolo se construiesc case înșiruite. Două dintre cele șase înșiruite, care sunt în pachete de câte trei, sunt ale copiilor mei. Presupun că cineva a făcut o reclamație, însă vreau să vă spun că totul este corect. Am atras atenția ca nu cumva să se greșească cu ceva și să vină cineva ulterior și să acuze vreo favorizare. Nu cred că are nimeni pretenția ca copiii unui demnitar să nu aibă toate drepturile firești de cetățean, nu trebuie să aibă privilegii”, a spus Nicolae Robu.
Acesta a precizat că cei doi copii ai săi ai avut „necazuri”, din cauza pozițiilor sale.
„Ambii sunt doctori ingineri, le-am recomandat nici să nu publice în România. Probabil că la câtă răutate văd, unii o să pună succesele lor pe seama pozițiilor importante ale tatălui. Ei m-au ascultat și au lucrări publicate pe tot mapamondul”, a afirmat Nicolae Robu.
De asemenea, primarul Timișoarei a declarat că, luni, procurorii DNA au solicitat angajaților instituției, în total, documentele pentru opt autorizații de construcție și certificatele de urbanism conexe.
„Am văzut cum presă nepresă din nou a fabulat. Nu a fost nicio percheziție, nicio descindere în forță a polițiștilor și procurorilor DNA la Primăria Timișoara. Ieri (luni – n.r.), la o anumită oră, mai de dimineață, s-au prezentat doi procurori de la DNA, mi-au prezentat o adresă și mi-au explicat și conținutul ei, prin care se cereau documente despre parcă opt autorizații de construcție și un proiect de hotărâre de consiliu local pentru un PUD și certificatele de urbanism conexe. Mi-au explicat că au venit personal să poată discuta cu cei din Direcția de Urbanism pentru că la o altă solicitare legată de alte autorizații de construcție nu s-au dat din prima toate documentele cerute și a fost nevoie să revină să le explice că ceva lipsește. I-am chemat pe directorul Direcției de Urbanism și pe șefa de la autorizări. Procurorii au explicat ce le trebuie. Asta a fost tot. A fost o discuție firească”, a mai sous Nicolae Robu.
Primarul Timișoarei a afirmat că nu are nicio emoție în privința cercetărilor în acest caz.
Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, luni, la sediul Primăriei Timişoara, şi au solicitat mai multe documente de la Direcţia de Urbanism, care au stat la baza emiterii unor autorizaţii şi certificate. Asta în condiţiile în care există diferenţe în ceea ce priveşte regimul de înălţime aprobat în cazul unor imobile de către Primăria Timişoara.