Prime de Paște 2024. O companie de la noi din țară a anunțat că în ciuda profitului înregistrat, angajații săi nu au primit primele de Paște, așa cum se întâmpla în mod obișnuit.
Romgaz a anunțat că angajații nu au primit primele de Paște
Prime Paște 2024. Prin intermediul unui comunicat de presă, Sindicatul Liber ROMGAZ a informat că angajații nu au primit primele de Paște, așa cum se întâmpla în mod obișnuit.
„RUȘINE SĂ LE FIE: Conducerii cu mandat al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (dl. Răzvan POPESCU, dl. Aristotel Marius JUDE și d-rei Gabriela TRÂNBIȚAȘ);
În atenția: Ministerului Energiei condus de domnul Sebastian Ioan BURDUJA; Guvernului României, condus de domnul Marcel CIOLACU;
Pentru faptul că nu s-a acordat NIMIC angajaților, cu ocazia sărbătorilor pascale, comparativ cu alte societăți din cadrul Ministerului Energiei, (de la înființare, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a acordat în fiecare an stimulente financiare, devenind o tradiție pentru cei credincioși). Aceasta demonstrează că cei responsabili nu au credință!
BIROUL EXECUTIV
SINDICATUL LIBER ROMGAZ”, se arată în comunicat.
Prime Paște 2024. Sindicaliștii sunt nemulțumiți deoarece, în ciuda profitabilității companiei Romgaz, nu s-a acordat niciun bonus pentru sărbătorile de Paște.
În ani precedenți, aceste prime se situau între 300 și 500 de lei.
Primele de Paște oferite de angajatori: 1.400 de lei la Hidroelectrica sau chiar 3.000 de lei la C.E. Oltenia
Alte companii s-au asigurat că angajații primesc bonusuri generoase în această perioadă de Paște. La Complexul Energetic Valea Jiului, prima a fost de 900 de lei, la Hidroelectrica angajații au primit 1.400 de lei, la Transgaz bonusul a fost de 1.600 de lei, iar aceștia au mai primit și un cadou neimpozabil de 300 de lei.
La Complexul Energetic Oltenia, angajații au primit înaintea sărbătorilor câte o primă de 3.000 de lei brut.
Iată primele de Paște oferite de angajatori, potrivit unui sondaj eJobs:
- 71,2% dintre angajatori au oferit beneficii angajaților;
- 22% nu au alocat un buget în acest scop și nu au oferit nimic;
- 6,8% erau indecişi.
Beneficiile acordate de alți angajatori:
- Prime în bani – 57,1%;
- Vouchere / tichete cadou – 50%;
- Coșuri cu produse specifice -40,5%;
- Zile libere suplimentare – 16,7%;
- Tombole cu premii – 2,4%.
Bugetul primelor sau cadourilor oferite de Paște:
- 33% dintre angajatori vor oferi între 201 și 400 de lei / angajat;
- 16,7% au alocat între 100 și 200 de lei/ angajat;
- 14,3% între 401 și 600 lei/ angajat;
- 2,4% între 601 și 800 lei/ angajat;
- 2,4% între 801 și 1.000 lei/ angajat.
De ce să alegi Cardul Pluxee Cadou de Paște
În cadrul legislației actuale din România, cadourile de Paște oferite angajaților și copiilor lor minori sunt neimpozabile până la suma de 300 de lei per persoană. Acest aspect oferă companiilor o oportunitate excelentă de a-și exprima aprecierea fără a afecta baza lunară de calcul pentru contribuțiile sociale.
Această reglementare fiscală avantajoasă deschide o fereastră de oportunitate pentru a sărbători realizările mici și pentru a consolida loialitatea în echipă printr-un gest simplu și eficient. Selectarea cadourilor de Paște devine astfel nu doar un act de apreciere, ci și o strategie inteligentă de îmbunătățire a relațiilor interne, subliniind importanța recunoașterii eforturilor angajaților. Mai multe puteți afla aici.