Primele emisiuni de obligațiuni ale Libra Internet Bank la BVB. Va fi organizat un eveniment de deschidere a şedinţei de tranzacţionare

Cu ocazia listării primei emisiunii de obligaţiuni a Libra Internet Bank la BVB, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, Bursa de Valori Bucureşti și banca respectivă organizează un eveniment de deschidere a şedinţei de tranzacţionare.

Deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare va avea loc la sediul BVB şi se va desfăşura într-un cadru restrâns, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind desfăşurarea de evenimente, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit agerpres.ro

Evenimentul va fi transmis live

Evenimentul va fi transmis live pentru a putea permite cât mai multor persoane interesate să urmărească evenimentul şi declaraţiile reprezentanţilor Libra Internet Bank, Tradeville şi ai Bursei de Valori Bucureşti.

Libra Internet Bank a atras 4,29 milioane euro, printr-un plasament privat de obligaţiuni subordonate, negarantate şi denominate în euro, şi derulat pe piaţa de capital în perioada 17 – 23 martie 2020.

De asemenea, plasamentul privat pentru vânzarea obligaţiunilor Libra Internet Bank a fost intermediat de către TradeVille. Obligaţiunile au fost subscrise de 27 de investitori, dintre care 2 sunt investitori instituţionali şi 25 de retail (o persoană juridică şi 24 de persoane fizice), conform datelor publicate pe site-ul BVB.

Ședința BVB de miercuri

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de miercuri, cu o valoare totală a tranzacţiilor în scădere la 52,89 milioane de lei (10,93 milioane de euro), de la 78,16 milioane de lei (16,15 milioane de euro) în şedinţa precedentă.

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,01%, până la valoarea de 9.010,36 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,03%, iar indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în creştere cu 0,05%.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 0,22%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a coborât cu 0,09%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o apreciere de 0,2%. Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au generat tranzacţii în valoare de 13,73 milioane de lei, urmate de Romgaz, cu 6,46 milioane de lei, şi Nuclearelectrica – cu 6,14 milioane de lei.

Totodată, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Prodplast, în creştere cu 14,45%, Dafora (+8,96%) şi Rompetrol Rafinare (6,25%). Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Uztel (-13,83%), Mecanică Fină (-10,14%) şi Farmaceutica Remedia (-2,75%).