Segmentul de piață al vehiculelor compacte din Europa va avea, imediat după expoziția auto de la Frankfurt din această toamnă, un membru care, la nivel declarativ, se va lupta pentru postura de lider. Designerii și inginerii grupului PSA Peugeot Citroen au creat un hatchback îndrăzneț și modern al cărui design poate fi caracterizat drept rafinat și elegant. Grație utimizării platformei modulare EMP2 (Efficient Modular Platform 2), noua versiune Peugeot 308 beneficiază de o stabilitate crescută în timp ce greutatea a scăzut cu 140 kg față de versiunea anterioară. Această caracteristică va ajuta modelul să aibă un comportament rutier și o dinamică peste media clasei dar și să consume mai puțin, fapt ce se va traduce și printr-o scădere a emisiilor poluante.
Cu dimensiunile sale compacte (4,25 m lungime, 1.46m înălțime:), un interior spațios și un portbagaj care poate găzdui 470 litri, noul 308 păstrează ADN-ul Peugeot însă urcă la un alt nivel din punct de vedere tehnologic. Fără a da detalii despre gama de propulsoare și transmisii și ținând încă secretă liasta de prețuri, oficialii Peugeot au indicat deocamdată doar că vehiculul va avea o gamă mai largă de dotări care însă nu vor duce și la o creștere a prețului față de varianta aflată încă pe piață.
Din nefericire, momentul intrării pe piață al noului 308 face ca ținta propusă – acea de a își majora cota de piață în segment și chiar volumul vânzărilor – să fie greu de atins. Mulți dintre clienții clasei C sunt tot mai atrași de SUV-urile de mici dimensiuni. Conform prognozelor IHS segmentul compact, care în acest an va totaliza 2,66 milioane de unități în Europa va crește anul viitor până la 2,85 milioane, pentru ca, în 2015, să scadă din nou la circa 2,84 milioane de unități. În acest context, analiștii IHS Automotive sunt de părere că Peugeot 308 va fi comercializat în doar 175.000 de unități la nivelul anului 2015.
Mai multe detalii despre noul 308 vor fi disponibile odată cu lansarea oficială a modelului care este programată pentru 10 septembrie, la Frankfurt Motor Show (IAA).