Primele smartphone-uri din sticlă vor apărea până la finele anului, spun taiwanezii care au prezentat un prototip zilele acestea. Acesta nu era însă funcţional. Taiwanezii au spus că nu toate componentele pot fi făcute transparente, însă o mare parte a telefonului va fi.

Spre deosebire de telefoanele inteligente din prezent, care au carcase din plastic sau metal, Polytron propune producătorilor de terminale o sticlă specială prin care circuitele electronice sunt aproape invizibile. Când este oprit,  smartphone-ul transparent arată ca o bucată de plastic , iar când este pornit cristalele lichide lasă lumina să treacă prin ele şi ecranul devine transparent, mai puţin în zonele în care este afişată informaţia.

Şeful Polytron a prezentat telefonul concept şi a declarat că produsul final va arăta diferit în sensul că bateria, camera foto şi cardul de memorie vor fi vizibile.

Polytron este o subisidiară a companiei americane Polytronix care produce ecrane LCD. Alte companii precum Samsung, LG, Fujitsu, au prezentat la rândul lor ecrane transparente, însă pentru laptopuri.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/tkhWXspmiYE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>